Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Tänk om det är sant? – Livet med dobermann

Tänk om det är sant?

Jag är med i facebookgruppen ”Save the Dobermann breed! Your help is needed now!!” varifrån jag fick ett mail i dag om att en Dr. Kate Meurs på Washington State University College of Veterinary Medicine, hittat genen som ger DCM. Och nu skickade Emelie just länken till forumet på Doberman Review och en tråd där det påstås samma sak.

Nu tar jag detta med en stor nypa salt men kan ändå inte låta bli att drömma mig bort lite och vad det skulle få för följder om det vore sant. Ett blodprov som svarar på om hunden har DCM-genen eller inte!

Fatta så lätt det skulle vara att avla bort? Helt underbart.

Jag håller tummarna i smyg för att det är på riktigt även om jag fortfarande vill ha mer konkreta bevis på att det stämmer.

Tillägg; som jag ser det så finns det en liten (eller rätt stor nackdel faktiskt) så här i början med ett sånt här test. Att unga, obeprövade och omeriterade avelsdjur tar ett blodprov och visar sig vara fria och därmed går rätt ut i avel ännu tidigare med ursäkten att de minsann är DCM-fria. Att uppfödare väntar ännu kortare tid på att avla på sina hundar nu.

Sen tror jag att det sitter en stor mängd rätt så skitnödiga uppfödare därute nu som innerst inne vet att deras hane mycket väl kan vara genbärare men låtit hunden gå i massavel ändå. Som vet hur tikens föräldrar dog knall fall men ändå låter sin tik bli avelstik. Jag kan därför tänka mig att en del uppfödare/hanhundsägare nu börjar se ”faror och problem” med testet.

Skrek någon högt och blev orolig när vi det plötsligt gick att testa hundarna och få ”vWD-fri”?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *