Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Varva huset och varningsskyltar – Livet med dobermann

Varva huset och varningsskyltar

I ett års tid har vi haft bara baksidan inhägnad. Jag väntade tills vi planterat ordentlig häck innan jag hängnade in även tomten på sidan av huset. Allt för att hundarna inte ska kunna skälla på förbipasserande och jag vill visa hänsyn mot hundrädda grannen osv.

Planen var att vänta tills vi planterat någon häck eller motsvarande även ut mot gatan innan jag satte staket där också.

I går tröttnade jag på att vänta (det är min gräsmatta!) och smackade upp staket runt hela tomten, i dag lärde sig Iris att man nu för första gången kan springa obehindrat runt hela huset, varv efter varv.

Såå skönt att slippa öppna grind för att ta sig till framsidan av huset! Så skönt att kunna öppna ytterdörren utan att behöva kolla så att hundarna inte går ut där och smiter från tomten.

<-- Min snygga gif som visar hur staketet runt tomten flyttats i tre steg. Nu är det bara garageuppfarten och några kvadratmeter till vänster om den som inte är tillgängliga för hundarna. Det betyder också att hundarna nu kan voffa på alla som går förbi utanför på gatan. Iris sköter ju den där biten bättre och har under lång tid fått vara med på framsidan lös tillsammans med mig när jag gjort något där. Hon verkar inte tycka att det är så stor skillnad och bryr sig inte om dem ute på gatan särskilt mycket. Lina har blivit bättre och har om inte annat lärt sig att när hon skällt på en katt så får hon gå raka vägen in i huset som "straff" efteråt. Något som gjort att hon numera oftast skäller till några voff och sedan börjar gå in självmant. Även om jag fortfarande inte vill att hundarna ska skrämma någon så gillar jag tanken på att de numera även syns på framsidan. Innan var det bara min samling av diverse skyltar som talade om att det bor hund i detta hus. Med tanke på att typ hälften av landets villainbrott sker i västra Skåne så gör det inget om eventuella tjuvspekulanter nu även kan beundra Iris och Lina från gatan. Gamla bilder som jag hittade på två av dem: På grinden sitter "Varning för hundar"

I fönstret i ytterdörren har jag en dobermannskylt:

I dag köpte jag en till som jag ska sätta upp ut mot gatan:
Skylten är rätt stor typ 30×10 cm, kostade 39 kr tror jag och är av märket magnet&steel. (Hemsidan är lite trött men man kan klicka på deras UK-katalog i pdf) Det fanns jättefina rasskyltar också men tyvärr hade de inte med dobermann på i affären. Hittar jag en sån ska jag ha den med, ser på deras hemsida att det är okuperad dobermannhund också, hurra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *