Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Kloklippning – Livet med dobermann

Kloklippning

I dag var det kloklippningsdags. Jag började med Lina för Lina är snäll och lätt att klippa klorna på. När hon var yngre var hon inte lika enkel att ha att göra med men nu är det bara puss och gull-gull.

Efter det klippte jag Iris klor. Hon är inte lika lugn men med tanke på att det tog två personer när hon var yngre så har det blivit mycket bättre! Hon får stå upp när jag klipper, annars blir det en brotningsmatch om att hon ska ligga still istället för att lägga energin på att klippa klorna.

Har klippt bort de delar när Iris står still och jag bara klipper, kvar är det andra, när hon korvar sig och jag pratar med henne. Det stökiga.

Nu när jag tittar på ”stöket” så inser jag hur långt vi kommit. Varför filmar man inte när det går dåligt, det är ju mycket roligare att titta på ”efter”-filmer sen då!

Hur går det till när ni klipper klorna på era hundar? Har ni några smarta tips om kloklippning?

17 svar på ”Kloklippning”

  1. Min hund var ganska rädd för att klippa klorna när hon kom till oss. Vi började med att öva in att hon ska ligga lugnt på sidan på kommando, ibland övergår det lugna liggandet till fjantigt lekande men det accepteras också, så länge hon är glad får hon rulla över på rygg i sprattla med benen om hon vill det. Lugn eller glad och liggandes på sida eller rygg var liksom tanken från början. Sen införde vi själva klotången, blev hon nervös så knackade jag i golvet (=kommandot för att ligga platt på sidan) och det funkade. När hon låg så och jag klippte en klo eller flera klor och hon fortfarande låg lugnt började vi leka lite medan hon fortfarande ligger, hon krokodilar och biter på klotången! Så gör vi det ett tag, sen säger jag ligg på sidan eller knackar i golvet och klipper nästa tass! Som kontrast vet jag att dom som hade henne innan var två när dom klippte varav en höll fast huvudet. Nu ÄLSKaR hon att klippa klorna! Hon förknippar det så mycket med leken!

    1. Vilken bra tränings/kloklippar-story! :yes:

      Önskar att alla vore så duktiga och tålmodiga! Härligt att gå från ganska rädd till att älska att få klorna klippta! :))

  2. Då jag klipper klor i butiken till dom som behöver hjälp så blir det väl ca 600-700 klor i månaden så en viss vana börjar man få. det viktigaste är att vara bestämd..har man börjat klippa så måste man också klippa klart.. en del är det lättare att fila (slipmaskin, fotfil, eller en vanlig fil till tex till metall) än att klippa.
    absolut viktigst är en så vass klotång som möjligt, många klotänger som säljs är alldeles för slöa.
    och överlag är klotängerna för slöa, borde vara rakbladsvassa, man skall kunna skiva av ytters tunna skivor på klon annars är den för slö, och en klotång är en förbrukningsvara, hundarna har ju ofta grus i klorna vilket gör att klosaxen fort blir slö.
    en hund som inte vill stå still brukar det hjälpa om man klipper klorna på framtassar att stå gränsle över hunden och typ backa in i ett hör så Hunden sätter sig ner, baktassar brukar jag stå bakom och lyfta benet som typ en hovslagre gör och och sedan stödja hundens ben mot mitt, småhundar lägger jag i knät på rygg och sedan lägger jag mina ben i kors och låser fast hunden då är det enkelt att klippa även den mest bångstyriga.

    Och till sist… hunden dör inte om man skulle råka klippa i pulpan (KW flytande klippstopp är bra att ha hemma ) vilket många är mer eller livrädda för, för skall man tex få ner klorna i längd måste man klippa tills pulpan är synlig..får in hundar i blnd som som kanske är klippta en gång i halvåret eller längre.. och då kan ni förstå hur dom ser ut för att inte tala om sporren på en del som nästan växt runt och in i benet :-(

    1. Är det så många som vill ha hjälp med kloklippningen alltså? Bra att ni kan ha den servicen! :yes:

      Det är hemskt med vanvårdade klor, fy fasen! Själv blir jag stressad av långa klor. Inte bara för att de klickar i golvet utan för att hunden faktiskt kan skada sig riktigt illa när de har får långa klor!

      Det där med rädslan för att klippa i pulpan har jag inte faktiskt, eller så är jag bra på att klippa ;)

  3. Jissus vilket jobb :-? Som hon sprattlade när du lekte hovslagare ;-)

    Disa var en riktig bråkstake när hon var mindre. Trodde jag skulle få söva dumsnuten varje gång det skulle klippas.
    Nu när jag tar fram klosaxen så lägger hon sig på sin bädd på sidan så jag kan klippa utan några problem. Så skönt!
    Vi gjorde som så att jag tog fram klosaxen varje dag och duttade på klorna medan hon låg ner och Mange gosade med henne och gav henne godis, sen testade jag och klippa bara en pytte millimeter någon gång då och då och vips så funkar det utan fasoner :-D

  4. Det har aldrig varit något problem med min hund men jag tar alltid en tass i taget och har köttbullskalas mellan varje tass. Kan ju vara därför ;o När hon var yngre tog jag en klo taget och köttbullekalas emellan. Viktigt att man har en vass sax som inte smäller till när den klipper, den ska liksom skära igenom klon lätt. Så göt vi och det funkar! :-) :-P

    1. Misstänker att köttbullarna helt klart har att göra med att det går så bra att klippa klorna! ;) Jag gillar när man gör saker så bra och lätt för hunden som möjligt. :yes:

  5. Va kul med film med kloklippning!

    Dixie var en fröjd att klippa från början. Sedan vart det som om det var det värsta som fanns. Det kunde ta 20 minuter att klippa ibland!

    Nu lägger jag henne på rygg mellan mina ben, när hon är lugn börjar jag klippa. Lite frolic per tass och sedan är det klart! :-D

    1. Jag har ju bara haft hund med svarta klor så jag har inget att jämföra med…. Men tyvärr har jag inte något hejdundrandes bra tips. När jag ser att jag närmar mig pulpan så klipper jag lite, lite till på Lina. Om det kommer en microdroppe blod så gör det mig inget.

      På Iris är det lite mer gissa-klippning då hon inte håller sina tassar riktigt lika still som Lina när man klipper. Så där fegar jag lite mer.

      Om någon annan som läser detta har något bra klippa-svarta-klorna-tips så dela med er tack!

  6. Kul att se film! Duktig Lina är!
    Här hemma klipper jag två av tre hundar själv. Den tredje kan jag dock itne klippa alls, för han är så livrädd att jag klarar det inte, han bara skriker rätt ut. Känns som att hjärtat ska stanna på honom vilken sekund som helst. Så jag ”lämnar in honom” på klipptjänst vilket fungerar kanon, han gnäller lite – men det är inget om hemma.
    De andra två funkar det bra med, schäfern är inga problem – hennes klor växer som ogräs men hon är lätt att klippa. Ludde däremot är lätt att klippa, han är ju jordens snällaste, MEN han har så dåliga klor att de flisar sönder vilket jag tror gör ont så det syns att han itne riktigt tycker om det, vilket är jobbigt såklart. O jag klipper alltid pulpan, samma j-a klo. Vet inte varför, klipper vekrligen lite, men tror det är hans kvalité på klorna. Så har du nåt tips om hur man kan få bättre klor på en hund så får du gärna dela med dig!

    1. Jobbigt att vara så rädd för kloklippningen. Va skönt att det funkar att lämna bort för klippning och att det funkar bättre!

      Olika raser, olika kvalitet på klor? Har dina vovvar olika färg på klorna? (Du märker att jag har mer frågor tillbaka än bra tips tyvärr..)

  7. På svara klor så ser man ju inte pulpan som man gör på ljusa klor, när man börjat klippa på en svart klo och man ser att det börjar blir lite vitt i snittytan då börjar man närma sig pulpan, och har man då en slipmaskin typ dremel så tar man sista biten med den om man känner sig osäker 9 av 10 hundar brukar inte reagera nämvärt på det, pulpan för den som inte vet så ser den ut som om man biter av ett shelehallon på mitten , samt om man trycker lite med naglen mitt i klon så känner man att det är mjukt då är man framme vid pulpan..samt som även tidigare skrivit så kan man inte skiva ytterst små skivor av klon så köp en ny då har den gjort sitt. kan vara lättare att ta ytterst lite med denna sax som mest används till små klor men fungerar även på tjocka klor om man bara skivar ytterst små skivor
    http://www.dogman.se/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/7/1/716600.jpg

  8. Ja det där med klor kan vara knepigt. Jag har alltid övat in så att mina hundar lagt sig frivilligt på rygg, då slipper man böja och vrida för att se vad man gör. Roligast är Bob (tollare/labrador) som redan när jag går och tar fram kloklipparen ur skåpet lägger sig tillrätta. Han gillar att vara redo :)

    1. Jag gillar Bob! :D

      Och jag gillar din blogg! Jag läste många sidor, det där huset ni bygger blir så fint! :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *