Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Lydnadsträning med kaninbakdel – Livet med dobermann

Lydnadsträning med kaninbakdel

I dag åkte vovvarna och jag till Helsingborg för att träffa Nemo och hans husse för att träna lydnad.

Jag var en riktig bestämmartant när de skulle träna. Gör si, gör så, börja om, belöna hit och belöna dit. Det var nästan så jag bad mig själv hålla tyst till slut.

De var jätteduktiga och Nemo visade upp vilja att göra om och göra rätt och husse fick lite saker att tänka på han också. Så här i efterhand ångrar jag att jag inte filmade dem så att husse hade fått se själv vilken stor förändring det blev!

Däremot så bad jag honom att filma mig när Iris skulle öva på krypa. En otroligt bra grej det här att bli filmad; när jag går böjd så där och har handen framför hennes nos så ser jag bara Iris framben och det visar sig ju att den där rumpan sticker upp och gör små kaninbakdelshopp!

Så ska det ju inte vara. Fast Iris får extrapoäng för att hon är söt och glad!

5 svar på ”Lydnadsträning med kaninbakdel”

    1. Han är lika hög som Iris men har lite annan kroppsform kan man lugnt säga! De stora tassarna avslöjar att det finns mycket mer att växa i i alla fall..

      Lätt att det blir fort och fel med krypet nu så nu ska vi skynda väldigt långsamt med den fortsatta träningen av momentet.

  1. Selma har alltid varit låg fram och kaninhoppat ungefär vart tredje steg… Hon har aldrig fått sämre än 8,5 på tävling, men aldrig en 10:a heller å andra sidan.;) Klart man ska sikta högre, men bara så du vet;)

    Förövrigt tycker jag inte att du ska skynda långsamt. Förändra hela tiden och går du för fort fram backa tillbaka. Det är mycket enklare att göra så än att fastna och sedan få svårt att t ex gå upprätt för att hunden inte fattar vad kryp är om inte matte går böjd eller m handen nere. Jag går alltid fort fram och hittills har jag ytterst få gånger behövt backa, om ens någon. Det som däremot kan hända är att man inser att man tänkt fel och då kan man gå hur långsamt fram man vill och man når ändå aldrig målet.

    Så tänker jag!:)

    Ser glad & söt ut lilla Iris, det har du helt rätt i! :yes: :yes:

    1. Det var ju skönt att höra även om 10:an-träning är målbilden alltid! ;)

      Skillnaden på oss Maja är att du är ett proffs på att tänka så bra kring träning. Du verkar alltid ha en plan för allt. Jag har ingen plan för nåt.

      Men jag lovar att inte fastna i långsamheten, Iris är tacksam att träna med, hon lär om fort om matte gjort fel från början. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *