24 h med Nemo

Vi har haft övernattningsgäst. Lilleman Nemo behövde få lite passning när husse skulle göra viktiga saker, därför fick Nemo komma redan i går kväll.

Nemo var jätteglad att komma hit men Lina tyckte det var så där kul att han kom och gav honom en fet avhyvling inom 10 minuter efter att han hade anlänt. Iris kom hem en stund senare efter att ha varit ute och sprungit milen med husse. Hon var inte heller så jätteimponerad över att Nemo var här hemma i trädgården när hon kom hem.

Lille Nemo som försökte göra lekinviter och sprang runt så lyckligt! Varför ville de inte vara hans vän?

Nemo hade lite svårt att hitta ett bra ställe att vara på när husse hade åkt. Nemo ville nog också hem när han tänkte efter faktiskt, när fick han åka?

Som tur var kunde vi övertyga honom om att stanna genom att ge honom ett ben att tugga på. Då blev hundlivet drägligt igen.

Nemo verkade också väldigt nöjd med att han fick följa med ut på kvällspromenad, två gånger. Först en sväng med Lina, sen en sväng med Iris. Att han fick följa med på båda rundorna hade enbart att göra med att jag ville vara säker på att han kissat färdigt. När man har två tikar och är van vid det är hela det här skvätt-sättet lite av en gåta faktiskt. Vad är det för fel med att sätta sig en gång på morgonen och en gång inför natten Nemo?

När det var dags att sova var vi väldigt tydliga med att Iris inte fick fräsa åt Nemo om han också ville hoppa upp i sängen. Tydligen fattade Iris för (kors i taket!) Nemo fick både hoppa upp, nudda henne och ligga kvar där. De somnade gott rumpa mot rumpa.

När vi vaknade i dag kändes Nemo mer självklar här hemma och efter frukostvilan öppnade jag altandörren så att vovvarna fick springa runt i trädgården. Jag såg vad som höll på att hända redan innan Lina gjorde den första lekinviten och lyckan var total. Ääääntligen ville flickorna leka med Nemo! Han blev så glad att han svävade över marken, på riktigt!


Iris tar för mycket plats och jag märkte att Lina ville leka så jag plockade bort Iris och lät Lina och Nemo leka själva. Lina sprang och Nemo hakade på, oooooo va roligt att tanten äntligen släppte loss!

De fastnade på film också och där ser man tydligt Iris två försök att gå in och bossa över Lina innan hon försvann ur ekvationen. Därefter är det fritt spring när Nemo jagar runt på Lina!

När jag märkte att Lina såg ut att vilja ta det lite lugnt igen så plockade jag bort henne och lät Iris vara med i matchen igen. Nemo fick som han ville igen, Iris ville brottas och stångas med tänderna!

Under tiden som de krokodilade packade jag bilen, vi skulle åka till Hörby BK och träna lite. När det var dags att åka hoppade Nemo snällt in i bilen och det var mer eller mindre helt tyst hela vägen dit också. Nemo och Iris syntes inte ens i backspegeln, duktiga vovvar!

Väl framme i Hörby var Eva och Gabrielle redan på plats med sina vovvar. Nemo och jag satt lite bredvid när de tränade. Det var ju inte direkt meningen att jag skulle träna med Nemo men det är ju svårt att låta bli att berömma när lillkillen lyssnar på sitt och man kan backa tillräckligt långt bak med kameran för att ta en idolbil eller två på honom…

Varje gång han tog kontakt eller satte sig fint på eget bevåg så kampade jag med honom. Nemo var en naturbegåvning på det också!

På Hörby BK finns en skojig liten miljöbana och där inne passade vi också på att vara när de andra tränade. Nemo gick genom ett rör, sprang runt, kollade på hundtjejerna som tränade och satt fint under det stora däcket. (Se nedan)
Sist men inte minst fick han faktiskt springa runt med hunden Cajsa. Nemo tyckte att hon var snygg, snabb och luktade gott!

När vi kom hem igen hann Nemo bara kissa lite på tomten och nosa av huset och Lina innan hans älskade husse dök upp igen! Nemo viftade mycket på svansen och såg lycklig ut!

6 svar på ”24 h med Nemo”

  1. Hej!

    Rolig läsning och underbara bilder!
    Boll i höstlöv var underbar Giggle

    Vi vill också umgås med andra dobermannfantaster o deras vovvar! Tokigt att det är över sjuttio mil mellan oss DOH!

    Mvh o Nospuss från Nemos syster Nonstop o matte Kicki Heart

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette