Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Nemo nallebjörn – Livet med dobermann

Nemo nallebjörn

I dag har vi varit Nemo-passare. Det är väldigt intressant att ha honom här, han är väldigt olik Iris när hon var valp.

Det är första gången jag lärt känna en dobermannhane från att han varit liten kille och det är allt lite annorlunda än tikarna jag träffat. Nu förstår ju jag också att det är skillnad på individer men Nemo är som en stor nallebjörn med duracellbatteri. Han känns ofta som en tecknad Scooby-Doo eller Pluto. Han är alltid glad, jag har fortfarande inte sett minsta tecken på aggressivitet och han har en omåttlig kamp- och leklust. Han är nyfiken och när något överrumplar honom stannar han till, ser ut att fundera lite, sen fortsätter han som inget hade hänt.

Jag ser fram emot den unge mannens MH-protokoll sen och se om jag har rätt.

Här nedan är vi på promenaden i dag. Kolla så stor han har blivit!

13 svar på ”Nemo nallebjörn”

    1. Jag tror inte att han växer så många cm till på höjden men han har en del kilon att lägga på sig på bredden så än är det nog mycket kvar!

      Jag kan ju bara gissa men jag tror nog det blir MH någon gång nästa år. Det är alltid extra kul att se hundar man känner lite göra MH, hoppas Barbro kör ett kull-MH här nere i Skåne, hehe!

    1. Mycket bra känsla! ;)

      Kan säga att när jag kollar in på din blogg vill jag å andra sidan kidnappa din lille valp! Jättesöt!

  1. Härligt foto!
    Jag kan med handen på hjärtat säga att jag nog aldrig kommer att skaffa en tik till. Din beskrivning av Nemo hade kunnat vara Enzo som valp, eller ja nu också för den delen. Kul att det går framåt och att han utvecklas i rätt riktning :-D

    1. Gull-Enzo! Sjäv kommer jag alltid ha tikar även om jag gillar de hanar vi lärt känna genom åren väldigt mycket!

  2. sv: Tack så mycket :) Föresten så kikade jag igenom din gamla blogg och såg inlägget ang sinikka! Min hund är från henne :S Jag och några andra som också köpt hund av henne anmälde henne för något årsedan för vanskötsel. Nu har hon ju djurförbud, men frågan är om hon inte har hundar ändå? Hon lägger upp bilder på amstaff/pitbull valpar på sin facebook i mellan åt?

    Sen måste jag även tillägga att min hund, Wilex, är ett nervvrak! Han kan inte va ensam hemma för han får panik, (har provat allt, inget funkar). Han har ett blåsljud på hjärtat, han är sjukt allergisk mot jätte mycket, han har svårt att koppla av, osv. Listan kan göras lång!! Vi har säkert lagt ut över 150.000:- på veterinärer och mediciner under dom här 3½ åren vi haft honom.. Han går nu på cortison för att slippa klådan, då veterinärerna inte hittar vad som är fel? Men han har tappat päls på bakbenen, runt öronen och har haft ”finnar” på hakan. Nu mår han dock bra, som tur är! Men att gå på cortison en längre tid är ju inget att rekomendera :/

    Wilex är mitt allt och ja skulle aldrig kunna tänka mig ett liv utan honom! Jag blir så sjukt arg och ledsen över att en sån människa som Sinikka har fått förstöra så många hundar.. Kan även tillägga att det såg ut som ”hej kom och hjälp mig” när vi va där och kollade på valparna. Det stank amoniak, låg bajs på golvet varav tre galna hundar var bakom grind i vardagsrummet. två stycken stog i trappen och skällde konstant, två in i ett annat rum bredvid köket, och i köket låg Umpa med alla valparna :/ När vi fick Wilex var han jätte liten och hade stor svullen mage :/ Han stank skit så vi fick bada honom en gång varje dag i fyra dagar för att bli av med stanken..

    Som sagt, de finns mycket mer att tillägga! Jag är även vän med flera av andra köpare som har iprincip samma problem.. Och ja skulle vilja ha kontakt med flera personer som har köpt hund där ifrån, så min fråga till dig är: kan du lägga ut en annons här på din blogg? Det skulle va sjukt snällt av dig så att vi kunde byta erfarenheter osv.

    1. Ja, jag förstod det när jag läste på din sida.

      Stackars lilla gubben som verkar må så dåligt… :-(

      Hur många valpköpare därifrån har du kontakt med?

  3. sv: jaa, det kanske inte va så svårt å lista ut?! haha.. Ska man skratta eller gråta lixom?

    Jag har kontakt med två från Norge, som fick avliva sin hund (Bella Luna), en syster till Wilex. Hon hade så svårt demodex att det inte gick att göra något :/ Sen har ja kontakt med 17 andra som har släkt eller andra hundar där ifrån. Dock skulle ja vilja ha kontakt med fler som har en hund från samma kull som Wilex. Han är född 02/28 -09 ENLIGT sinikka! Dock har hon sagt olika datum till två andra som äger hund från samma kull, men det är runt februari 2009 iaf.. Mamma är Umpa (från frankrike och har stamtavla, enligt henne. som jag själv bett om att få se vid ett flertal tillfällen, men aldrig sett röken av), Pappa är Nitrox/Nitro, (utan stamtavla och från Belgien, enligt henne). Självklart är alla med hund där ifrån välkomna att höra av sig.

    Skulle va sjukt snällt av dig om du kunde lägga ut en annons eller något här så att ja kunde få kontakt med andra köpare. Eftersom att Wilex varit så sjuk så skulle det vara intressant så se hur andra i hans kull är psykiskt och fysiskt.

    Jag har även (med flera), konfronterat sinikka ett antal gånger men inte fått svar! Då hon har påstått till en annan vän till mig, att hennes dobermann har (bob, som far), som hon sagt till mig är pappa till hennes hunds mamma?! Alltså är det innavel?! Men hon har valt att inte svara på våra frågor och konfrontationer..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *