Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Utmaning; inkallning, apportering och rutan – Livet med dobermann

Utmaning; inkallning, apportering och rutan

Som på beställning dök det upp en utmaning på vovve i dag! Man fick välja mellan inkallning, apportering och rutan.

Eftersom det pågår hela veckan så fick man valde jag att köra på alla tre.

Inkallningen; fart har aldrig varit Iris problem så jag valde att ställa upp kameran så jag kunde se ingångarna.

Apporteringen; körde både lydnadsklass 1 och 2.

Rutan; när vi började träna in rutan så rundade Iris den första konen och sprang därmed in i rutan från sidan. Det har vi nu lagt ner energi på att få bort. Vi har även börjat träna in momentet på långt avstånd. Kvar har vi att lära in ett bra sändande från min sida in i rutan.

Förbättringspunkter (fyller på efter hand);

Ingångarna – gäller ju inte bara just inkallningen. Lägga händerna på ryggen eller motsvarande när Iris kommer in så att det inte blir den där dumma handen i vägen hela tiden! Sluta belöna Iris när hon duttar på handen. Försöka få bort att hon lägger så mycket tyngd bakåt på rumpan efter att hon satt sig. Få bort lutningen.

Apporteringen – Lk 1 Lite tugg plus att vi inte står i linje med varandra, Iris lutar. Lk 2-apporteringen ser jag ju också att hon tuggar lite på apporten. Ska öva mer på avlämningarna så att jag alltid tar apporten från henne på samma sätt för att undvika att hon släpper den innan jag fått grepp om den. Plus att hon tjuvar på andra försöket. Det, tuggandet och lutningen ska bort! Öva på att bara hålla apporten utan att tugga och utan att släppa.

Rutan – Inskicken i rutan. Plus att vi ska åka till BK och träna rutan även där så att det inte blir platsbundet. Lära henne att stå kvar och still när jag går in i rutan. Variera belöningarna (belöna även ställandet i rutan på håll).

Idéer och smarta tips på förbättringar/ändringar mottages tacksamt!

 

10 svar på ”Utmaning; inkallning, apportering och rutan”

  1. Riktigt snyggt jobbat Madde! 8) Filmer är kul att se, och det är nyttigt att se sig själv dessutom.
    Cobran tjuvade också under en tid på apporteringen. Men när jag började göra helt andra saker andra gången ( tex. höger eller vänster om istället) så började hon lyssna mer på vad jag sa, och så försvann det.
    Har du belönat henne med vänsterhanden tidigare? Tänk på att det inte är handen som ska bort (du måste kunna ha den hängande vid sidan) utan Iris som måste sluta buffa i den.
    Lycka till! Ska ni tävla snart? :)

  2. Ingångarna – Tror det där blir jättebra bara du hittar ett ställe att hålla handen som känns bra för dig.

    Apport – Det genomsyrande och mest störande är helt klart tuggandet. Första tänkte jag att det kanske går bättre om du håller blocket högre upp så hon får grepp längre in, men så gjorde du det och det blev ingen skillnad. Däremot när du höll blocket framför hennes nos istället för ovanför henne så hon fick grepp längre fram i munnen, precis bakom huggtänderna, då höll hon blocket bäst. :D

    Rutan – Tycker hon har en riktigt trevlig energi. Det enda jag tänker på är att kanske träna inskicket med target från fler håll innan du plockar bort den för att få till centreringen bättre?

    I övrigt tycker jag det ser riktigt trevligt ut och jag är lite avis på vädret, jag längtar också till att vara barfota… :P

  3. :dog2: Erica, jag kommer bara att träna lydnad här hemma i dag, det är allt jag har tid med tyvärr.

    :dog2: Annika, tack! Helt rätt det där med handen. Ska sluta belöna buffningarna nu och se om det trillar ner en polett.

    :dog2: Titti, tack för tipsen och tankarna! Vi ska öva på allt det där i dag och förhoppningsvis ha fått bort det mesta tills på söndag!

    :dog2: Catrin, lilla gumman Lina. Hon är en bra hjälpreda och störning som alltid är lite sugen på en godis :)

  4. Midde ville oxå gärna släppa apporten, så efter att han satt sig går vi alltid fot ett par meter så att han inte tror att jag ska ta apporten direkt. Han har oxå fått gå mkt med apporten för att få bort tugget – han klarar inte att göra två saker samtidigt :grin:

    1. Iris har inga problem med att gå med apporten fot. Då bär hon den hur bra som helst. Men vi kanske ska knata lite fram och tillbaka med den så att hon får in rätt känsla för det hela. Tack för tips! :)

    1. Yes, det SKA vi.Tyvärr är jag en lat och disträ typ och jag måste anmäla oss så det blir av snart! Fast vi har mycket att träna på innan dess om det ska bli 10:or på allt! :p

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *