Skönt att slippa de plastikopererade

Missade Stora Stockholm i helgen då husse var tvungen att jobba och jag inte vågade chansa på att alla flyg skulle gå som de skulle så här i snöstormstider.

Även om jag inte är så intresserad av ställa ut själv så är det alltid kul att titta på alla hundarna och prata med de andra dobermannägarna.

Tack vare facebook och bloggar så behövde man ju inte vänta länge på resultaten heller.

Glädjande nog så är det inte så många plastikopererade hundar med längre och det gör mig glad. Djurplågeri för utställnings skull är inte ok. Rättare sagt det är aldrig ok. Hoppas att de hundarna snart är ett minne blott, att hela världen slutar kupera.

Bilder från helgen på alla fina öron och svansar kan ni se bland annat i Emelies blogg!

6 svar på ”Skönt att slippa de plastikopererade”

 1. Fast det är en hund där som har kuperad svans, om jag inte ser helt fel? Trodde inte att de fick ställa ut när de hade sån svans?

  1. Hundar som är födda före den 1 januari 2008 och kommer från land där kupering är tillåten får fortfarande ställas ut. Dvs både kuperad svans/och öron men de är äldre än 5 år vid detta laget.

   De blir färre och färre för varje år nu Smile

 2. Okej, då vet jag. När jag tänker efter så sa min instruktör i rallylydnad något om att det gällde tävling inom rallylydnad också. Tack för svaret iallfallSmile

  1. Ja vad kallar man det annars? Det är ju inte så att hundar med hängande öron och svans lider av det. Ingreppen är precis lika nödvändiga som ett par botoxläppar. Enda skillnaden är att vi människor gör det frivilligt och vi gör detta mot små valpar.

   Djurplågeri, inget annat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette