Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Skönt att slippa de plastikopererade – Livet med dobermann

Skönt att slippa de plastikopererade

Missade Stora Stockholm i helgen då husse var tvungen att jobba och jag inte vågade chansa på att alla flyg skulle gå som de skulle så här i snöstormstider.

Även om jag inte är så intresserad av ställa ut själv så är det alltid kul att titta på alla hundarna och prata med de andra dobermannägarna.

Tack vare facebook och bloggar så behövde man ju inte vänta länge på resultaten heller.

Glädjande nog så är det inte så många plastikopererade hundar med längre och det gör mig glad. Djurplågeri för utställnings skull är inte ok. Rättare sagt det är aldrig ok. Hoppas att de hundarna snart är ett minne blott, att hela världen slutar kupera.

Bilder från helgen på alla fina öron och svansar kan ni se bland annat i Emelies blogg!

6 svar på ”Skönt att slippa de plastikopererade”

  1. Fast det är en hund där som har kuperad svans, om jag inte ser helt fel? Trodde inte att de fick ställa ut när de hade sån svans?

    1. Hundar som är födda före den 1 januari 2008 och kommer från land där kupering är tillåten får fortfarande ställas ut. Dvs både kuperad svans/och öron men de är äldre än 5 år vid detta laget.

      De blir färre och färre för varje år nu :)

  2. Okej, då vet jag. När jag tänker efter så sa min instruktör i rallylydnad något om att det gällde tävling inom rallylydnad också. Tack för svaret iallfall:)

    1. Ja vad kallar man det annars? Det är ju inte så att hundar med hängande öron och svans lider av det. Ingreppen är precis lika nödvändiga som ett par botoxläppar. Enda skillnaden är att vi människor gör det frivilligt och vi gör detta mot små valpar.

      Djurplågeri, inget annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *