Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Årsmöte och träning – Livet med dobermann

Årsmöte och träning

I dag åkte jag på SDK Södras årsmöte. Mötet hölls på Ystad BK och där hade jag aldrig varit förut. Stor, fin inhägnad plan och stor klubbstuga hade de, trevligt.
10feb13.1
Själva mötet gick som det brukar och vi var i stort sett samma gäng som vanligt som var där. Punkterna bockades av i tur och ordning och det blev lite nytt i styrelsen. Jag tog bild på nya styrelsen och på dem som fick blomma, vandringspris och diplom, klicka här.

10feb13.2
Efter mötet blev det hundrastning och prat på parkeringen innan Iris och jag gick in på planen och tränade en stund i snöfallet.

Två kvinnor var redan på planen och tränade med sina vovvar i tur och ordning. Precis innan Iris och jag skulle gå in och träna skulle en av kvinnorna lämna sin hund i bilen och fick då påhälsning av en lös dobermann på parkeringen. Det var inte populärt och jag såg på dem att de tittade noga på Iris när jag släppte henne lös det första jag gjorde när vi kommit ner på lydnadsplanen. Den ena kvinnan verkligen samlade in sin schäfer och höll den i halsbandet under tiden som de kikade på oss.

10feb13.3
Det tog en bra stund innan de slutade stanna upp och ha koll varje gång jag kastade bollen till Iris som belöning eller tränade inkallningar med henne. En liten stund senare började de träna budföring parallellt med oss och hojtade, kampade med schäfern och ropade åt varandra. Då visste jag att de slutat oroa sig för Iris. Det kändes riktigt bra och det blev riktigt bra störning för oss också.

Jag ropade glatt till dem och tackade så mycket för den utmärkta störningen och även om jag inte hörde vad de svarade så lät det lika glatt tillbaka.

4 svar på ”Årsmöte och träning”

  1. hihi, till schäferkvinnans försvar måste jag ändå säga att jag kan reagera likadant – på grund av MIN hund… Igår kom en risenschnauser glatt springande åt vårt håll när vi lekte i parken hemma (min rottis i spårlina) och då var det jag som stod och höll i halsbandet lite avvaktande. Helt enkelt för att jag inte litade på min lilla odåga :) Det viktiga i sådana lägen tycker jag är just det att man har en trevlig ton ändå, hälsar och säger något förklarande, annars blir det bara uppstissad stämning!

    1. Klart man har trevlig ton när man är på annan klubb och tränar på deras gräsmatta! Alltid!

      Men har man sin hund lös på på en brukshundklubb så är det ju för att hunden kan träna lös. Är jag på klubben och någon kommer dit och släpper sin hund när jag tränar så utgår jag från att den hunden inte kommer att komma farande direkt. Likväl som det är mitt problem om min hund inte klarar den störningen, då är det jag som ska se till att koppla upp min hund.

      På BK sköter man sig, annars får man gå hem ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *