Lina springer i nya västen

I dag har vi haft en bra dag. Den började med att Kira och matte Jessica kom hit på fm. Solen lyste och vi gick en lång promenad med Kira och Iris. Några av mina bästa vänner råkar även ha dobermann, Jessica är en av dem så det var inte bara hund som diskuterades på promenaden.

När vi kom hem igen efter närmare en och en halv timmes promenad satte vi oss ute på min trappa och fikade i solen.

Jessica och Kira åkte vid tretiden och jag bytte om till träningskläder och tog med mig Lina ut på en löparrunda.

3april13.1 Jag tror vi slog rekord i antal spottade rådjur längs vägen. På ett ställe var de så många att jag trodde det var några ovanligt feta gäss först men icke. Minst 15 fick jag det till när jag stannade och fotade dem även om bilden blev suddig på det långa avståndet.

Lilla Lina är så lätt att springa med, inte ens när en hare sprang framför oss på vägen en bit behöver jag hålla i kopplet extra hårt eller mycket. Hon drar och vill jaga haren men hon drar så mjukt och med så lite kraft att man inte behöver vida några andra åtgärder än att säga till henne att sluta. (Vilket hon ignorerar till rätt stor del men å andra sidan gör ju inte det så mycket).

Annars gick det bara trögt att springa. Det tog emot hela rundan och det gick jättelångsamt, Lina undrade nog om vi sprang eller promenerade. Samtidigt kunde jag inte vara missnöjd. Det är bättre att springa 12 km långsamt än att inte springa alls. Och det gör mig så glad och lycklig att Lina snart 9 år är frisk och både orkar och vill hänga med.

Lina hade sin nya väst på sig när vi sprang i dag, nu har hundarna varsin. När vi kom hem gick hon och satte sig längst nere i trädgården och spanade ut över ängarna på andra sidan hästhagen. Hon såg nöjd ut tycker jag.
3april13.2

2 svar på ”Lina springer i nya västen”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette