Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 438 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 438 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:438) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 490 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:438) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 614 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:438) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 622 Kraa-kraa! – Livet med dobermann

Kraa-kraa!

För bara någa dagar sedan väcktes vi när Lina blev rädd för något och började yla runt i huset. Grannen berättade efteråt att det pangats nere på fälten i närheten och att det sedan flugit runt en massa fåglar.

Själv är jag osäker på vad som hände just den morgonen men jag är väldigt säker på att en kråka fått en knäpp och börjat bråka med våra fönster varje dag sedan dess. När det börjar ljusna (kring kl 06:00) kommer kråkan och börjar picka på våra stora fönster nere i vardagsrummet/köket. Han bonkar på rutan och han bonkar på plåten nedanför fönstren.

Jag hade antagligen inte märkt av det om det inte vore för att han;
1. lämnar bajsspår efter sig.
2. han har fått Lina att bli livrädd för hans bankande.

De senaste morgnarna har jag alltså vaknat strax efter klockan sex av att Lina varit orolig och stått vid sängen och pipit/skakat. I går natt fick hon inte sova där nere utan jag hade henne i sängen där uppe hos mig och stängde av till trappan med kompostgaller. Jag vaknade av att Lina började skaka och hörde samtidigt kråkljud kraa-kraaa utifrån. Kul, nu räcker det alltså med att Lina hör en kråka så blir hon rädd!

Någon minut senare började kråkan bråka med fönstren där nere. Jag studsade över kompostgallret och smög ner för trappen. Kl 06:05 och någon halvtimme senare filmade jag men tyvärr är det svårt att smyga på kråkor men jag fick med en smäll och lite flaxande på film innan han upptäckte mig.

Även i natt hade jag Lina hos mig i sängen. Men när kråkan väckte oss strax efter sex så tog jag mitt stora täcke, kuddarna och hundarna och så gick vi ner och la oss i soffan och sov där istället. Iris skiter nämligen i ljudet när vi sover där uppe men kollar vad som händer om hon är där nere och så fort hon rör sig så flaxar ju kråkan i väg. Vi sov ostört ända fram tills väckarklockan ringde.

Summan av kråksången har i alla fall blivit att när Lina är ute och hör kraa-kraa vill hon gå in. Är hon inne och hör kraa-kraa så vill hon gå ut. Hon verkar inte alls minnas att hon brukade jaga kråkorna på Gärdet för inte så många år sedan! Skotträdsla och kråkrädsla hos dobermann, tror ni det är vanligt?

Googlade och meningen ”kråka som hackar på fönster” gav rätt stor utdelning. Det verkar inte vara helt ovanligt att kråkor är lite tokiga.

7 svar på ”Kraa-kraa!”

    1. Det skulle vara en enkel lösning och Iris hade nog nappat på det direkt men samtidigt vill jag inte göra Iris till en kråkjägare.

  1. What about a fågerskrämma av nåt slag? Eller att sätta nåt ivägen så att kråkan inte slipper dit och hacka? Eller kanske dubbelhäftane tejp på fönsterbläcket, så brukar man ju göra med kissekattor som man inte vill ha gå på typ diskbänken eller så…? Kråkor är ju väldigt smarta fåglar, men hoppas den ger med sig snart, och slutar skrämma stackars Lina! :sidefrown:

    1. Vi har löst det nu! Kompostgaller längs fönstren på utsidan och kråkrackaren kommer inte åt att hacka och picka längre! :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *