Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Lördag med sök och uppletande – Livet med dobermann

Lördag med sök och uppletande

Lycka är skog och öppna bagageluckor! I dag har vi träffats och tränat med ett härligt dobermanngäng! Sök, korvgrillning och uppletande.

Vi började med sök. Gizmo fick leta rätt på fyra typer som gömt sig i skogen. Vi andra nybörjare körde med lite mer synretningar men gjorde det svårare för varje skick. Iris tyckte att det var kul och då tycker ju matte per automatik också att det är roligt.

Lilla valp-Kira körde sitt första sökpass. Nedan får hon hjälp av husse med att se figgen där ute. När hon väl sett att det stod någon så var det full fart ut! Roligt!

Sanna och Enzo visade upp ett så fint samspel. Jag önskar att alla kunde höra Sanna när hon så lugnt och fint säger ”sidan” och Enzo genast faller in oavsett vilken hastighet han kommer farandes i. Föredömligt!

Vi hade även ett födelsedagsbarn på plats i dag! Hunden Castor som fyllde ett år! Han hade precis så mycket spring i benen som man kan förvänta sig av en ettårig dobermannkille. Dagen till ära bjöd han på spexshow till allas glädje utom kanske möjligen mattes!

Iris fick köra både sök och uppletande. I det sistnämnda så var hon kass så det får vi öva mer på. Sen hjälpte gänget mig med att göra några tandvisningar med Iris. Tre gånger fick hon visa sina fina tänder, den tredje och sista gången så reste hon sig från sittande till stående och tog ett steg bakåt.

Lina var också med men fick hjälpa till att valla uppletanderutan och gå ett litet spår som jag la till henne. Lina spårade lugnt och fint och lite damigt. Roligt när man hinner med att låta båda hundarna få göra något vettigt på en dag.

Vår vän Gizmo i uppletanderutan efter att ha hittat en gul snörgrej med knutar…

..som även Enzo hämtade in lika fint en stund senare! Duktiga dobermannkillar!

Sötaste lilla Kira fick en egen ruta och körde sitt första uppletande. Otroligt roligt att se att genomtänkt valpträning lönar sig så fint; när Kira hittade så visste hon att det skulle löna sig att springa till husse med saken! Letade noga gjorde hon också. På bilden har hon en handske i munnen.

16 svar på ”Lördag med sök och uppletande”

  1. Visst är det härligt med såna här dagar. Man är så nöjd och glad när man kommer hem :D
    Vilket lattjo sätt att visa valpen figgen :-* Har jag aldrig sett förut :wink:
    Underbart väder verkar ni haft också!

    Antar att ni trivs som fisken i vattnet i skåne land :grin:

    1. Ja, nu är hon som en pincsher. Ser ut som en dobermann i kroppen men är fortfarnde lite för liten för att vara en! :wink:

      Tyckte mig se något litet släktdrag i går när Kira vred huvudet på ett speciellt sätt och var lite lik Anna!

  2. Kul att det inte bara är vi som tyckte det var en härlig dag i skogen :) . Lika fina bilder som vanligt, du kan det där med att fotografera. Men en sak skulle vi gärna vilja ha tillbaka och det är Kiras svans försvann den efter söket ??

    Tycker du att vi ska boka in en ny träningsdag i skogen snart? Vi måste träffas och träna lydnad i alla fall, jag anmäler mig frivilligt till att stå och gapa på er (som tävlingsledare alltså).

    1. Svansen föll av när vi grillade korv tror jag.. Tyvärr. :(

      För mig spelar det ingen roll var vi träffas eller vad vi ska göra, det är så kul att träffas! :) Får vi lite gap också som bonus så tackar jag och bockar! :wink:

    1. Emelie, näää inte kurs! Vi bara ses och tränar med andra dobermanntyper! :) Jag sa faktiskt till Castors matte Jenny igår att hon skulle fråga om du vill komma och träna med oss någon gång! :)

      1. Ja det hade varit superkul ! Gordon tycker sånt här är jättekul med :) verkar som om Castor och Gordon fått bra med spår/sök-förmågor !
        Vi ska till Trelleborg och ställa ut 6 juni så då träffar vi Jenny & Thomas om dom ska dit, ska höra med henne då. Hade vart kul att träffa mer dobbisfolk som vi kan ta lärdom av :)
        Finns ju bara Gordon och en tik till här vad jag vet. Så instruktörerna på bruks är ju inte lika ”pålästa” på dobber så som med andra hundar.
        Men dom vi har nu är verkligen duktiga och försöker verkligen, de hade läst på om både dobermanns historia m.m för att få lite mer insikt.

        Men hojta gärna till nästa gång det är nån sån här kul aktivitet så ska vi se om vi också kan joina ! :)

        1. Va kul om ni också kan komma! :D Är det några speciella dagar som passar sig bättre än andra?

          1. Söndagar är det som skulle passa bäst då jag jobbar alla lördagar till 3 eller 4 :) Per jobbar var tredje helg, men får försöka pricka in en söndag som inte är jobbehelg.

    1. Sören kul! Kör ni 100% rallylydnad annars eller? Jag tycker att du kan var chef över en rallylydnadsträff snart jag! Så vi får testa på med våra svarta springare! :)

  3. Tack för en underbar dag alla.
    Vilket kanon väder vi hade. Castor han bara älskar de och vi med de är gott för själen.
    Vi är gärna med säg bara till var när och hur….. Hoppas vi ses snaret igen…..
    Jessica & Christian ni är underbara människor som fixar och donar.

    Jag har gjort en liten film som man kan se på min hemsida.

    Till: Emelie de hade varit mycket kul om du kan hänga med nästa gång vi kan ju höras.

    / Mvh Jenny 8)

  4. Ja.. det har ju mest varit Rallylydnad för vår del..och det lär vi nog fortsätta med och 1 Juli blir det ju en officiell sport.
    Men nu börjar man bli sugen på att komma ut i apellen.. så nu kommer vi nog att lägga mer träning på den biten :D
    En rallyträff kan vi väl se om vi kan få till..du kan ju fundera på tid och plats
    skylltar och hållare kan jag låna på klubben

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *