Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-includes/feed-rss2-comments.php on line 8 Kommentarer på: Tänka om https://www.galjar.se/?p=3240 En blogg som handlar om hund, hundträning och hundliv! Tue, 25 Oct 2011 19:36:00 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.3 Av: Madeleine https://www.galjar.se/?p=3240#comment-2386 Tue, 25 Oct 2011 19:36:00 +0000 http://www.galjar.se/?p=3240#comment-2386 Som svar på Hille.

Fy va trist med Lara! Nu när ni är extra vaksamma så lär det ju inte hända igen för ni kommer stt ha satt stopp innan tror jag.

Detta var ju aldrig farligt och det har inte varit i närheten av farligt heller! Jag känner mina två och Expo tillräckligt väl för att vara helt lugn. Jag skulle ljuga om jag försökte påstå att jag hade samma koll på Anna men nog tusan litar jag på henne också. Hon är dessuto en väldigt mjuk tik vad gäller att ge sig snabbt.

Det är mer dålig inlärning jag är rädd för, som i förlängningen kan leda till bråk, inte små stökrepor i vovvarna! Om man t ex någon gång möter okänd hund med ägare som plötsligt börjar kasta boll. Då vill jag minimera risken för att Iris ånglok ska köra rakt in i den hunden och försöka snatta bollen.

]]>
Av: Hille https://www.galjar.se/?p=3240#comment-2385 Tue, 25 Oct 2011 18:56:09 +0000 http://www.galjar.se/?p=3240#comment-2385 Det är svårt med hundars ”vänskap”. Lara har i vår umgängeskrets en yngre rottishane, denna har under tiden han vuxit upp träffat Lara flera gånger i veckan. Allt har fungerat bra, men så i våras så rök dom ihop och slogs mer eller mindre. Ingen skulle vika ner och då Dobermannen har mindre skinn och päls än rottisen, så var det lara som blev mest fysisikt skadad. Efter detta fick de inte vara lösa på ett tag tillsammans, men nu under hösten så har det fungerat bra igen. Vi hussar/mattar är förstås extra noga för att se eventuella tecken på att de skulle bli irriterade på varandra. Leksaker brukar vi inte ha med när våra hundar leker med andra hundar, då Winken kan ha lite ”ägande” tendenser, lara bryr sig inte ett smack om leksaker tyvärr. Klart man vill att det ska fungera med vännernas hundar, både för hundarnas och sin egen skull. Sen tror jag att det kan vara olika i olika perioder i deras liv och självklart speler flytten stor roll. Men jag hoppas att det ska funka smärtfritt mellan era hundar i framtiden. Sen är hundar djur och om de tycker olika om saker och ting, då kan det resultera i att man får ett ”hål” i örat, och det behöver inte vara ”så farligt”. Självklart ska hundar INTE bitas, men det är skillnad på att verkligen bitas när det kommer från aggressivitet, eller att ha gjort ett litet sår under ett ”lekgruff”. Svårt att förklara hur jag menar, så nån kommer säkert att missuppfatta. Det är ju liksom det som bland annat skiljer oss från djuren, att vi kan kommunicera verbalt.

]]>
Av: Sofia https://www.galjar.se/?p=3240#comment-2381 Tue, 25 Oct 2011 14:25:50 +0000 http://www.galjar.se/?p=3240#comment-2381 Mina funderingar är att det är kanske en hel del som har ändrat sig sedan flickorna sågs sist. Anna verkar ju ha vuxit upp och blivit en ung dam istället för en liten bebis och könsmognad kan ju spela in i ekvationen. Sedan har antagligen, som du skrev själv, Expo och Anna blivit tajtare och så var det ju en tag sen dom sågs. Då ska rollerna etableras igen och man ska klura ut hur man står i förhållande till varandra igen…. Då kan det ju bli lite spänt och konstigt.
Min boxerpojke och hans ”bästis”, en goldenkille i ungefär samma ålder leker fortfarande med leksaker tillsammans. Jag har godkänt det för att dom ses kontinuerligt varje vecka och har gjort så sedan dom båda var små puppisar, och för att ingen av dom nånsin har visat nått resursförsvar i någon situation. Men om dom helt plötsligt inte sågs på länge så skulle jag inte ta för givet att det skulle funka.

Hoppas det funkar bättre nästa gång ni träffas….utan bollar. :-D

]]>
Av: Madeleine https://www.galjar.se/?p=3240#comment-2373 Mon, 24 Oct 2011 15:20:36 +0000 http://www.galjar.se/?p=3240#comment-2373 Som svar på Sören.

Emelies hundar har ju nästan ingått i flocken innan vi flyttade och det har alltid gått bra med bollar och leksaker och allt under åren som vi umgåtts. Jag gör väldigt stor skillnad på våra hundar tillsammans och när mina vovvar umgås med andra, det är ju för att vi varit så inkörda på det som jag inte tänkte till riktigt nu.

Vi ses på medlemsmötet i alla fall! Vi har inte anmält oss till tävlingen.

]]>
Av: Madeleine https://www.galjar.se/?p=3240#comment-2372 Mon, 24 Oct 2011 15:15:41 +0000 http://www.galjar.se/?p=3240#comment-2372 Som svar på Emelie och huliganerna.

:dog: Men Anna, så klart att det spelar roll hur länge Emelie och jag känt varandra! Till henne är jag inte rädd att säga vad jag tycker utan att det ska bli sura miner eller någon blir stött.

Emelie är dessutom en överanlyserande matte på precis allt så är det någon som bryr sig och är medveten om saker så är det hon.

:dog: Emelie vi lär ju komma upp i vinter när all snön har lagt sig på marken så man kan åka skidor och åka på snöutflykter! Can’t wait! :-D

]]>
Av: Emelie och huliganerna https://www.galjar.se/?p=3240#comment-2370 Mon, 24 Oct 2011 08:06:44 +0000 http://www.galjar.se/?p=3240#comment-2370 Som svar på Madeleine.

Haha ja den tråden har jag med tänkt på! Där var jag ju bara dum och naiv, blir väl lätt så att allt blir till rosa fluff när man inte varit med om annat :-)

Vi plockar bort bollar och liknande, nemas problemas. Tråkigt bara att det inte kan vara som förr eftersom det gått så bra. Hoppas vi ses lite oftare så hundarna kanske kan få upp sin goa gemenskap igen.

]]>
Av: Emelie och huliganerna https://www.galjar.se/?p=3240#comment-2369 Mon, 24 Oct 2011 07:53:52 +0000 http://www.galjar.se/?p=3240#comment-2369 Som svar på AnnaS.

Biter andra hundar? Tycker att du stämplar mina hundar ganska gravt nu och då dessutom på grund av en incident vardera och då med samma hund, nämligen Iris.

Jag kan väl dessutom tycka att tiden som de har umgåtts på samma sätt utan problem har en del i ekvationen.

Exempelvis om man ser till Expo och Iris har de umgåtts mycket, i princip varje vecka i 2 år. Varav den första och enda incidenten hände mellan dem var efter 2 år (någon månad efter att de precis flyttat). Då på Madeleines tomt i våras efter att de intensivt kampat om samma leksak i över 20 minuter.

Det är så klart olyckligt att det ska gå hål på någon hund men att säga att min hane biter andra hundar pga en incident tycker jag är felaktigt. Att enbart lägga det som att mina hundar är de enda i ekvationen är tråkigt.

Jag menar heller inte på att bollandet är viktigt eller direkt svår att plocka bort utan som jag skrev i mitt första svar:

”Bollandet eller övriga leksaker har aldrig varit ett problem tidigare mellan hundarna och då är det inte svårt att fortsätta i den anda som man tidigare gjort.

Slutar saker att fungera mellan vissa hundar ja, då får man ta ställning till det då precis som med allt annat.”

]]>
Av: Sören https://www.galjar.se/?p=3240#comment-2368 Mon, 24 Oct 2011 07:31:34 +0000 http://www.galjar.se/?p=3240#comment-2368 Det är nog bättre att ha bollen till belöning, och vara lite försiktig med att låta hundarna leka med samma leksaker så vida man inte vet att det fungerar, Rex och Tidra kan utan problem leka med samma leksaker, Dock inte med brossan Strato då deras föremålsintresse är så stort, och ingen vill ge sig när dom fått tag på leksaken, så tryggast är det nog när dom leker med matte eller husse,
och andra sidan så har dom ju inget behov av att leka med samma leksaker, men dock inte sagt att dom inte kan leka och umgås och ha roligt tillsamans :yes:

Hoppas vi ses på Söndag hos Marina och Kent

]]>
Av: AnnaS https://www.galjar.se/?p=3240#comment-2367 Mon, 24 Oct 2011 05:59:43 +0000 http://www.galjar.se/?p=3240#comment-2367 Som svar på Emelie och huliganerna.

Men vad spelar det för roll hur länge du och Madelene känt varandra ??!! Dina hundar kan ju inte leka med andras hundar utan att bita uppen barligen !! Då är det liksom inget att snacka om det är bara att ta bort bollen !! Jag blir så arg på sånna hundägare som du som inte verkar bry sig eller vara medveten om vad som händer !!!

]]>
Av: Madeleine https://www.galjar.se/?p=3240#comment-2366 Sun, 23 Oct 2011 21:08:53 +0000 http://www.galjar.se/?p=3240#comment-2366 Som svar på Lilla fröken Dobermann.

Japp, jag tänkte inte så långt innan. Jag bara tänkte att allt var som vanligt. Är ju van vid att Expo alltid har en boll i munnen och nu hade Anna lärt sig den leken också. Iris passade inte alls in i den duon längre.

Men nu har jag tänk till! :D

]]>