Om oss

Madeleine

Har så länge jag kan minnas drömt om en enda ras och det är dobermann. Misstänker att serien Magnum PI hade en stor del i det hela. I trettioårspresent till mig själv köpte jag Lina och nu är jag fast för evigt antar jag.

Jag jobbar som sjuksköterska och just nu på barnsjukhus. Vår flock utökades med en människovalp i oktober 2017.

Tycker om att fota och att måla. En kombination som gjort sig bra tillsammans med bloggen som startades i maj 2006.

Vill du höra av dig till mig går det bra att maila: galjar@hotmail.com!

Sally

e BH, AD, IPO3, ZTP SG 1A Ataraxie’s Casanova
u BH, ZTP SG 1A, IPO3 Amira vom Hexenzauber

Sally är importerad från Tyskland och är glad nästan jämt! Hon är en knähund av rang som helst vill kramas och sitta i knät i soffan.

Sally gillar drag och tränas lite i lydnad och nosövningar.

Iris

img_0143

Kings & Queens’s Happy-Horror

e KORAD, IPO2, ZTP SG 1A Briskas Sumo
u KORAD, LP1(uppfl LK3) Mezzrows Jamaika

Iris är flockens vilddjur med fart i. Hon flyttade hem till oss när hon var 8 veckor och är sedan dess mattes bästa vän.

Iris och jag har prövat på många olika saker tillsammans. Än så länge är det agility, lydnad, spår, sök, IPO, drag och specialsök/nosework. Iris är en tacksam hund att träna med då hon alltid vill träna och aldrig trötttnar.

Iris har gjort MH och MT.

Kurser

Tävlingslydnadskurs Lidingö BK
Spårkurs Lidingö Hundskola
Fortsättningskurs 2 på BK
Unghundskurs Lidingö Hundskola
Valpkurs Lidingö Hundskola

Tävling

Lydnadsklass 1, andrapris 156 p

Lina (9 maj 2004 – 29 januari 2014)

Stars of Avalon Angelina Jolie

e KORAD SUCH INTUCH TJH Don Danté Zamolxis
u KORAD Dark Night Eagles Tiara

Lina flyttade hem till mig när hon var 1 år och 10 månader. Innan bodde hon på kenneln och det var tänkt att hon skulle bli avelstik.

Lina kastrerades då hon hade problem i samband med skendräktighet. Efter det började hennes nos långsamt att anta en grå nyans.

Lina var en väldigt snäll hund som gärna ville bli klappad och kliad av alla. Hon tiggde gärna och duktigt om hon trodde att någon gick runt och smugglade köttbullar eller annat lämpligt hundgodis.

Lina dog i DCM här hemma i mina armar den 29 januari 2014 kl 14:29 efter att vi bara dagen innan fått diagnosen bekräftad.

Kurser

Fortsättningskurs 1 på Lidingö BK
Kurs specialsök hos HundCampus (läck- och liksök)
Grundkurs specialsök hos HundCampus
Spårkurs hos Stefans Hundtjänst (slutade efter halva kursen)
Hundmöteskurs hos Hundens Hus
Grundkurs 2 hos Stefans Hundtjänst
Grundkurs 1 hos Stefans Hundtjänst

Tävling

Lydnadsklass 1, förstapris 180 p

8 svar på ”Om oss”

 1. Hej. Föder du upp valpar eller du har bara dina två favoriter?
  jag är så intresserad så jag spricker. Längtar riktigt mycket tills det är dags för mig.
  Letar dock seriös kennel i skåne, och det är inte det enklaste.
  Vill du hjälpa mig?

  Mvh. Hannah Smile

  1. Hej Hannah! Jag föder inte upp utan det är bara jag och favoriterna! Wink Men va kul att du också är intresserad av dobermannn, är det tänkt att du ska skaffa en inom det närmaste året eller är det något som ligger längre fram i tiden?

   Finns det ens några aktiva uppfödare i Skåne längre? Jag tycker inte att du ska skaffa en valp från uppfödare i närheten bara för att de råkar bo just nära.

   Jag mailade lite med en dobermannägare i går och vi ska ses med hundarna inne i Lund om ett tag, om du vill kan du ju komma dit då och klämma lite på våra vovvar! Smile

 2. Hej Madeleine och tack för din kommentar hos mig!

  Ja, upplevelsen var fruktansvärd och det hände en sak idag igen som gör mig förbannad på ägaren, se länk till min hemsida Smile

  Jag gjorde en polisanmälan på honom dagen efter attacken, det kom en polis och tittade på hunden och hon verkade tro att det var en smuggelhund…

  Jag bor i Stockholm och där befinner han sig… Tullinge närmare bestämt…

  Hunden, ser ut som vilken dobermann som helst i mina ögon… Men när den anföll mig hade den en ”väst” på sig där det stod ”Playboy” på den ena sidan och ”lifeguard” eller ”bodyguard” på den andra… Minns inte om det var life eller body…

  Ägaren är från Chile eller närliggande land, hunden verkade vara från Argentina enl polisen…

  Det är otroligt lite för dig att gå på… Hör av dig igen om du vill veta mer, annars står det i min blogg…

  Tack för att det finns sådana ägare som du, tänk om alla var såna… I den bästa av världar…

  Mvh Nicole Smile

  1. Hej Nicole!

   Ibland ”hjälper” min blogg mig att sortera kommentarerna, din hade den sorterat som spam… Thinking

   Såg din blogg från den 18 jan också, jösses! Det är ju bara en tidsfråga innan dt händer något mer där, bra att du anmälde tycker jag! Yes

   Ska banne mig blogga om detta…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette