Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Plexus förvandling – Livet med dobermann

Plexus förvandling

Jag frågade på facebook häromdagen om någon ville följa med och träna lydnad. Sara med hunden Plexus och Gabrielle och hennes Cajsa hakade på och vi sågs på Lunds BK.

När vi träffades och hade rastat klart hundarna hade Gabrielle önskan om att bli kommenderad och jag ville fortsätta träna platsen med störning.

Sist vi träffade Sara och hennes hund Plexus var i mars när vi gick en promenad tillsammans. Då var Plexus full med fart och det enda som stoppade honom var ett koppel. Jag visste att de hade gått någon kurs sedan dess men jag visste inte vilken eller vad de kursat.

Jag hade bestämt att Iris skulle få var med hela tiden då hon även behöver träna på att bara vara med utan att träna hela tiden och de andra tog också med sig sina vovvar in på planen direkt. Sedan värmde alla upp lite för sig själva och jag började rätt fort med att lägga Iris på lämpligt ställe.

Det dröjde inte länge innan Cajsa anslöt till platsträningen och då glömde Iris bort sig själv lite och reste sig för första gången på länge, jag backade tillbaka direkt och la om henne och sen reste hon sig inte fler gånger.
19sept13.4
Under tiden som jag stod där och tränade med Iris så tittade jag på hur Sara och Plexus tränade i bakgrunden. Det såg så himla fint ut, det syntes på långa vägar att det hänt något mellan dem. Det såg fokuserat, lugnt och samlat ut.

19sept13.5 Efter platsträningen kommenderade jag Gabrielle och Cajsa. Målet var att köra tre moment i taget och sen skulle de ta rast och belöna för att sedan kedja nästa tre moment.

Cajsa var dock lite ofokuserad och det blev inte riktigt enligt planen. Cajsas fokus stördes inte av mig hur mycket jag än babblade eller kommenderade. Hon var pigg och redo att få godis när matte klickade men det var något som gjorde att hon i själva momenten tappade fokus och vimsade iväg.

Iris blir väldigt störd av att jag pratar högt och riktar fokus på annat. Själva kommenderingen var nog nyttigare träning för henne än för Gabrielle/Cajsa. Iris skulle upp och träna och ville inte alls ligga still i solljuset på den nybyggda verandagrejjen som de byggt på planen.

Efter det fick Iris träna igen, hopp och läggande under gång. Jag la bollen på räcket så fick Iris springa bort och hoppa upp på bänken och hämta bollen där när jag sa varsågod. Även om hon inte fick hämta den så många gånger så verkade det räcka att hon visste att den fanns där.

Efter det blev det samling där vi satte oss ner och pratade om träningen. Mitt i pratstunden fick jag för mig att utnyttja det till platsträningen och la därför Iris ner och ställde mig sedan på andra sidan resten av gänget. Iris kunde jättebra och låg så fint under tiden som mattarna pratade och de andra vovvarna busade och hade sig. Det kändes bra!
19sep13.1
19sep13.2
Efter pratstunden gick team Cajsa bort på andra sidan planen och tränade på annat. Sara och jag stannade kvar med våra hundar och pratade om deras stora framgångar och den oerhörda skillnaden mot sist jag såg dem på en lydnadsplan.

Sara hade Plexus i en långlina för säkerhets skull under tiden de tränade i dag men Plexus var så duktig att jag undrar om han inte klarat sig lika bra utan. Till och med när störningen av någon av de andra hundarna blev för stor och han gjorde ansats till att dra mot dem så räckte det att matte lockade så vände han tillbaka direkt. Allt de gjorde såg så fint ut och det kändes som att de hade fått en helt annan relation till varandra. Grymt kul att se!
plexus19sept13
Första gången jag träffade den här hunden så var han överallt och ingenstans och jag gick hem och beskrev honom som ett popcorn. Detta hade lika gärna kunnat vara en annan hund.

Sist men inte minst körde vi ännu en platsträning där även Plexus fick vara med på ett hörn och alla vovvarna var så duktiga. För mig och Iris kunde inte träningsdagen ha varit bättre!
19sept13.3

7 svar på ”Plexus förvandling”

  1. Tack för idag och tack så hemskt mycket för alla fina ord! Nu känns det som att det kan bli något av oss trots allt :)

    (Eftersom klubben har fixat en sådan fin plats att sitta på röstar jag för att jag tar med kaffe nästa gång!)

    1. Tack själv! Det var kul att ses igen!

      Jag dricker inte kaffe men klart vi ska fika nästa gång! :coffee:
      Det är ett viktigt och trevligt inslag i hundträningen! :D

      1. Kan nog ordna med tevatten också ;) (Har dessutom ca 40 sorters te hemma, så borde kunna få med något gott te).
        Ja, jag tror man tränar bättre om man fikar!

  2. Tillägg: Jag vill uppmärksamma alla på hur jag står på sista bilden på mig & Plex.
    VARFÖR kan jag inte låta mina fötter peka framåt, som alla andra människor?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *