Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Tesök med kul- och äppelstörning – Livet med dobermann

Tesök med kul- och äppelstörning

I går kväll när det blåste som värst fixade jag i ordning burkbanan och skulle träna med hundarna. Slängde ner det jag hade runt mig i de andra burkarna som lite störning. Tog med två saker att äta också, äpple som Iris älskar i en och lite Eukanuba-kulor i en annan.
28okt133
Precis när jag hade tagit fram allt och var klar att börja lyfte husses flygplan från Bromma och jag följde planet på dess väg mot Sturup på en app som heter Flightradar24 där jag kunde se hur ingen lyckades landa på Sturup och hur några av dem tog sig vidare till Köpenhamn istället. Jag kunde inte träna hund utan var tvungen att se hur det skulle gå för husse. Under tiden satt Iris bakom kompostgallret jag hade satt upp framför banan och var sjukt missnöjd med att träningen aldrig kom i gång!

När jag hade sett husse försöka landa på Sturup och sen vända tillbaka till Stockholm och landa på Arlanda kunde vi äntligen träna lite!

Jag har sex burkar och en använder därför en tärning för att bestämma var te-burken ska placeras.

Iris gick på det där med störningsburkarna och markerade eukanubaburken, jag valde att ignorera även om Iris kan gasa igång rätt bra på frustration. Men hon försökte igen (gissar äppleburken) och när det inte heller funkade så letade hon upp teburken och markerade den. Efter det gjorde hon inte fler felmarkeringar, coolt då jag trodde hon skulle försöka göra inbrott i burken med kulorna!

Lina fick också vara med. Hon är gullig och felmarkerar typ aldrig, Lina är en fena på att krafsa rätt!

Däremot såg jag på filmen över de här första söken saker som jag borde göra bättre så det ska jag försöka ändra i dag.

7 svar på ”Tesök med kul- och äppelstörning”

    1. Lina är lugn. Iris har kommit en bra bit på väg men hon tar gärna till krafs och frustration, det ska jag försöka jobba bort!

  1. Bloggen är verkligen toppen!! Glad att jag hittade den!

    Men måste bara fråga.. hur lär du in hundarna att markera? Jag vill att min hund ska kunna markera men vet inte hur jag ska börja eller vart..

    1. Det är därför jag kör på T. Man kan göra bort sig hur mycket man vill och börja om från början hur ofta man vill utan att oroa sig för det :yes:

      Lina trycker nosen mot burken för att vi uthållighetstränat det när hon väl började göra rätt. Krafset har tillkommit och jag har belönat det.

      Första gången Iris fick testa samma lek så rev hon nästan sönder vår gamla bana och burkarna flög åt alla håll. Så där har jag bestämt att det ska vara en väldigt lugn markering.

      Min tips blir att använda det beteende din hund bjuder på när hunden hittar rätt men att från början (klick)belöna så fort hunden bara nosar på rätt till en början. Befäst ämnet och när det är gjort se vad hunden bjuder på.

  2. Duktiga ni är!

    Måste bara fråga vart du har hittat burkarna? Har letat efter några bra men inte hittat..

    1. Köpta för flera år sedan på clas olson, finns inte att köpa längre vad jag vet. Burkarna är skitbra och jag ångar att jag inte köpte på mig fler!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *