Regnträning och teba

I dag åkte vi till Höör och tränade med Eva och hennes vovvar. Det var på tok för länge sedan!

Det regnade hemma och jag hoppades på att det skulle regna mindre i Höör, det gjorde det inte, det regnade mer. Det är andra gången på kort tid som Iris och jag kör träning i 6-gradigt regnväder.

När vi kom fram hade Eva precis tränat med Hedvig och höll på att byta hund till Selma. Jag kommenderade dem samtidigt som jag kände hur mina fjällrävenbrallor sakta men säkert blev fuktiga i regnet.

När Eva skulle träna med Vega hämtade jag Iris ur bilen och vi tränade hundarna samtidigt. Iris fick köra fyra av momenten i lydnadsklass ett i dag; läggandet under gång, inkallningen, ställandet och hoppet.

Jag hade lyxig belöning i form av köttbullar med mig och kedjade ihop momenten. Ibland fick Iris köttbulle ungefär halvvägs genom momenten, några gånger fick hon det efter det sista och avslutande hoppet. Vi fick lite problem med att Iris blev ”slickig” om munnen och försökte tjuva några få gånger men vi hade bra flyt genom momenten och att köra alla fyra på raken var inga konstigheter.

När jag hade en halv köttbulle kvar hade Eva tränat färdigt med Vega och kom och ställde sig och filmade oss. Iris som har en tendens att bli väldigt hoppig när någon kommenderar oss blev även väldigt brydd över att Eva stod och hängde på staketet och filmade.

Eva la upp filmen på sin blogg och jag klistrade genast fast den här också då det blev väldigt tydligt att Iris fokuserade mycket på Eva.

Sist vi tränade skrev jag att jag kände behovet av en liten gubbe som skulle hjälpa mig att kasta belöning till Iris, i dag kände hur viktig den där gubben faktiskt är. Vi behöver någon som glor på oss när vi tränar!

Efter att den sista köttbullen var utdelad så åkte vi till Teba, hundshopparens paradis. Jag lyckades hitta en massa bra saker åt oss men det får bli ett annat inlägg.
tebanov131
Eva står och läser på någon viktig burk. Eva brukar ha koll på vilken produkt som är bäst, köper hon något så brukar jag vilja ha samma…
tebanov132

4 svar på ”Regnträning och teba”

    1. Tack själv ohc tack för film och tack för störning. Jag får fan alla mina bästa idéer och tankar kring hundträning när du är i närheten!

      Yes Yes Yes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette