Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Iris och en ny hund? – Livet med dobermann

Iris och en ny hund?

Förutom alla snälla kommentarer, hälsningar, telefonsamtal, besök, sms, presenter och blommor vi fått sedan Lina dog så har vi även fått två frågor; Hur har Iris reagerat och om vi ska ha en ny hund nu?

Iris

Hur Iris har tagit det hela vet vi inte riktigt. Vi själva har ju inte betett oss normalt och jag gissar att Iris reagerat mer på det än att Lina försvunnit. När husse var som mest ledsen t ex så klättrade Iris på honom och skulle pussas till varje pris. Skulle tvunget ligga så nära honom som hon kunde, helst på honom.

När Lina trillade omkull på golvet förra onsdagen skällde Iris allt vad hon orkade. När Lina dog blev hon tyst (vad jag kan minnas) och hur mycket hon förstod av vad som verkligen hände… ingen aning.

Eftersom Iris alltid haft Lina som sällskap har jag oroat mig mest över hur hon skulle reagera på och klara av att vara själv men det verkar inte vara några problem alls faktiskt. Hon har lärt sig något bra av Lina där, sova när vi går hemifrån.

Sist men inte minst är det så att Iris alltid har betett sig som om hon vore den enda hunden är hemma. Alltid varit med, alltid kollat vad vi gör, alltid lagt sig i och velat följa med samtidigt som Lina tagit det lugnt i bakgrunden. Det låter kanske hemskt att säga det men skillnaden är nog inte så stor för Iris faktiskt och det kan till och med hända att Iris trivs med att vara ensam hund.

En ny hund?

Jag köpte ny vinterjacka för några veckor sedan då den gamla är gammal och sliten. När något går sönder köper jag ny. Ny ersätter gammalt, borttappat eller trasigt.

Nu vet jag att frågan inte ställs på det sättet även om jag reagerar på ordvalet varje gång jag får frågan då ingen hund i hela världen kan ersätta Lina.

Men nej, det finns inga planer på en till hund just nu.

Däremot kan jag säga redan nu att jag kommer att kika på kommande dobermannkullar med ett helt annat intresse än innan. Inte för att jag tror att jag kan ersätta Lina men för att jag vet att jag vill ha dobermann och inom några år kommer Iris att få en lillasyster.

10 svar på ”Iris och en ny hund?”

  1. Tror man behöver sörja innan man är redo för en ny hund. Så man kan välkomna den för den individ den är och inte jämföra med den man hade. Förstår att saknaden är stor.

  2. Hemskt ledsen över underbara Linas bortgång. Hon hade sån tur att hamna hos en så underbara personer för det är inte alltid en självklarhet för våra djur tyvärr :(

    För djur är döden en naturlig del av livet dem verkar acceptera det mycket lättare och snabbare än oss. Särskilt om hunden var närvarande vid sin kompis bortgång, och får nosa och känna. Men visst sörjer dem, men många gånger på ett nnat sätt än oss tycker jag då. Det är bara bra att ni sörjer ordentligt innan ni hämtar hem en til medlem <3 btw tycker jag att det är konstigt när folk just efter bortgången av ett husdjur frågar "jaha, när köper du en ny?" även om det är välmenat och bara nyfikenhet.
    Mn kulle väl inte fråga någon som nyss förlorat sitt barn "jaha, när föder du en ny?" Hemskt okänsligt ju! Så samma sort finkänsla bör det vara när det gäller husdjur också tycker jag <3

    1. Jag har inte upplevt frågan som okänslig när jag fått den, för de som har ställt den har frågat på ett sådant sätt att jag förstått vad de menar. Dvs; kommer ni att skaffa en hund till?

      Men jag tänker som du att ordvalet är rätt fel faktiskt. Du ger ju väldigt bra exempel på det här ovan…

      Iris hade ju kunnat vara väldigt olycklig utan hundkompis och då hade man kanske tänkt annorlunda?

      1. Ok, men det var ju skönt att läsa, att folk är försiktiga när dem frågar och dem som frågar är nog ändå dem som står dig nära <3
        Har själv fått taskiga frågor angående min kanin men då var det mest "bekanta" som ändå har taskig syn på kaniner :/

        Som du berättar det verkar Iris ha gått vidare ganska snabbt? Så funkar många djur, fast hr hört många berättelser om djur som mått dåligt och tex slutat äta, allt från fåglar till smådjur kan reagera så, då är det många ägare som genast skaffar en kompis för att denna inte ska vara fö ledsen, vilket kanske funkar fr vissa djur..
        medan vissa då blir extra stresade, sorg+en ny rival så ja det är lätt att göra och tänka fel, som djurägare :/

  3. Hej,
    Det var ju jag bl.a. som frågade. Jag fick ta bort min hund precis innan jul och jag saknar henne jämt. Jag är själv så kluven inför ”ny hund” frågan. Din berättelse om lina har hjälpt mig såtillvida att det är någon som förstår hur jobbigt det är att förlora en fyrfota vän. Jag letar hund för jag har ingen alls just nu men det är svåra känslor som väcks inför det.
    Jag menade inte att vara oförskämd eller dum utan är nog så uppfylld av min egen sorg att jag inte tänktemig för. Ditt sätt att skriva är också så personligt att man känner att man kan ställa personliga frågor. Förlåt,

    1. Du ska verkligen inte be om ursäkt! Jag förstår att man säger/skriver ”ny hund”! Jag har säkert sagt det själv också.

      Det är nog mer i mitt eget huvud jag brottas med begreppet. Jag är också kluven, kan man ersätta Lina med ny? När är det dags att skaffa den hunden? Vill jag ha en hund till eller är de tankarna just ett försök att fylla tomrummet efter Lina?

      Jag vet ingenting och håller med om att det är svårt. Idag luktade jag på en sak som luktade Lina. Då ville jag bara ha tillbaka henne, ingen annan hund alls. :-((

      Jag känner väldigt stor tröst i alla kommentarer jag fått om hur ni andra upplevt förlusten av hund, man känner sig mindre ensam och det känns bra mitt i det här.

      Det är inte du som ska säga förlåt, det är jag som ska säga tack!

    2. Åh jag kände mig också manad att svara här!
      Jag syftade inte heller på dig, har inte ens sett än vad andra skrivit här i bloggen, jag antog bara att det var personer irl som frågat helt plumpt .:p

      Jag beklagar din förlust :(( det känns så otroligt tomt i hjärta och hem efter ens förlust av vän :(
      Vissa behöver mycket längre tid än andra att återhämta ig och vänja sig, känner vissa som köper en ny hund bara månaden efter förlusten, för att döva sina tomhetsänslor och längtan, jag tycker det är bättre att bearbeta och vänja sig <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *