Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Jag vill ge Lina extra mycket mat, inte mindre. – Livet med dobermann

Jag vill ge Lina extra mycket mat, inte mindre.

Det här med tik är ju som sagt nytt för mig i och med Lina. Och så spännande det är! Löp och nu skendräktighet, jag lär mig något nytt hela tiden.
.
Har läst allt jag kunnat hitta om skendräktighet. Vet nu att att skendräktigheten kan vara i flera veckor och att hunden ofta uppvisar både fysiska och psykiska symptom. Enda skillnaden jag märker på Lina än så länge är att det kommer mjölk i några av hennes små tuttar. Hon luktar lite sur mjölk på magen (hon ska nog få bada lite imorgon) och har en tendens att vilja slicka sig rätt mycket. Inte så konstigt då det ibland kommer rätt mycket mjölk. Jag upplever dock att det är frågan om att tvätta sig och inte att hon ligger och "snuttar". Försöker säga till henne när hon gör det. Så orolig att hon ska få juverinflammation!
.
Det jobbiga med hela saken är rådet att ge hunden mindre mat! Dels för att hon uppenbart är så hungrig att det känns elakt, men även för att Lina efter sommaren som varit med magbesvär och koppelsväljande är en väldigt spinkig hund! Hon äter äntligen sitt vanliga foder igen och jag gör vad jag kan för att börja bygga muskler och vikt på henne, då ska hon nu ha mindre mat! Suck!
.
Någon ovillighet att motionera har jag då inte märkt av! Lina studsar alltid upp lika pigg på frågan "Ska vi gå ut?". Rådet att motionera hunden extra mycket under skendräktigheten är lite av ett problem då vi rör oss rätt mycket i vanliga fall och jag inte riktigt har tid att rasta henne mer än jag redan gör. Det skulle vara om jag sprang istället för att gå överallt, och det gör jag inte! Däremot försöker jag gå så snabbt jag kan. Men visst går det att ändra på saker för att hålla henne igång lite extra. Idag gav jag henne hennes minskade portion kvällsmat i en tom Fanta-flaska (med flit då den nya formen på flaskan gör det lite svårare för Lina att få ut torrfoderbitarna) så hon fick röra på sig medans hon åt! Detta gjorde ju även att hon jagade runt flaskan och aktiverades längre än hon gjort om hon bara ätit ur sin skål och sedan gått och lagt sig. Morgonpromenaden blir dubbelt så lång, likaså kvällspromenaden. Varje långpromenad avslutas med lydnad för att trötta ut henne lite extra.
.
Både jag och Magnus har klappat och gosat med Lina mer än vanligt, det måste man få göra när ens hund befinner sig i detta tillstånd. Till exempel så vilade Magnus och Lina länge tillsammans på soffan idag.

Bloggtoppen.se Husdjur
Djur & husdjur bloggar bloglovin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *