Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Lina har gjort sitt MH… – Livet med dobermann

Lina har gjort sitt MH…

…och det gick inte så bra. Att Lina inte gillar att kampa med så många andra än mig och möjligtvis husse Magnus visste jag ju. Så det var ingen överraskning att hon inte ville leka med testledaren. Men annars trodde jag faktiskt att det skulle gå bra.
.
Det jag oroade mig för innan testet var att jag skulle göra fel eller att Lina inte skulle kampa. Så när hon blev jätterädd för overallen som flög upp så blev jag ärligt talat riktigt förvånad. Jag fick frågan om Lina blivit skrämd av något tidigare men det kunde jag ju inte svara på. Magnus och jag funderade en bra stund över om vi någonsin stött på något som skrämt Lina under de sju månaderna hon bott hos oss, men vi kunde inte komma på något! Och då har vi ju ändå miljötränat på en hel del mystiska platser. Men hur ofta har något dykt upp så där ljudlöst mitt framför henne? Aldrig.
.
Lina tvärvände och sprang iväg åt motsatt håll när overallen dök upp. Jag fick gå och hämta henne på en äng i närheten. Vi gick tillbaka och jag fick instruktioner att med koppel på Lina närma mig den nu nedsänkta overallen. Lina vägrade. Hon vägrade gå nära, hon vägrade gå förbi. Magnus fick komma fram och locka på henne också. Medhjälparna och testledaren kom fram och satt och pratade med den och lockade på Lina. Hon vägrade. Till slut la vi köttbullar på overallen, för att Lina inte skulle gå därifrån olycklig med det hjälpte inte det heller. Lina ville inte ha någon köttbulle som nuddat den där blå tygbiten.
.
Så testet avbröts. För att inte utsätta Lina för mer hyss den dagen. Jag var så ledsen efteråt, ända in i hjärtat! Jag bara grät och grät i bilen på väg hem. För skrammel och buller har då aldrig stört henne och skotten är löjliga i jämförelse med de hon råkat ut för. Spökena har jag svårt att gissa mig till hur hon skulle ha reagerat på. Men eftersom testet avbröts så kan jag ju bara sitta här och gissa och det är jättetrist!
.
Så jag är ledsen för att jag inte fick veta hur resten av MH skulle ha gått. Ledsen för Linas skull att hon blev så rädd. Sen känns det ju som att alla andra nu kommer att tycka att Lina är en dålig hund och det gör mig också jätteledsen.
.
Jag och Magnus har i alla fall konstaterat att det inte spelar någon roll hur hennes MH gick, hon är världens bästa hund ändå!
.
Lagt upp lite bilder på det som vi hann med denna soliga och fina höstdag som gick åt pipsvängen!
.
Bloggtoppen.se Husdjur
Djur & husdjur bloggar bloglovin

0 svar på ”Lina har gjort sitt MH…”

  1. Men från och med idag är blåa overaller det värsta Lina och jag vet! Vi hatar dem. Dumma är de, ljuger, stjäl och slår små barn!

    (Eller hur fasen gör man när man är arg på en blå overall?)

  2. PalleQ writes:

    Hej flickor små!

    Inte vara ledsna! Ni är fina ändå! MH eller inget MH! Det härligaste i livet är ju gos och kärlek – och DET är ni i alla fall nästan världsmästare på!!!

    Kraaaam P

  3. Eleonor writes:

    Det är sådant som kan hända på ett MH och vi tycker lika bra om er bägge för det! Kram Eleonor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *