Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Minisök; ready for takeoff. – Livet med dobermann

Minisök; ready for takeoff.

Minisök är alltså att jag och Lina ska öva på att hon ska markera en doft inom ett litet område. Nu har jag putsat färdigt på plattan och täckt den med en bit högtalartyg jag fått av Magnus. Två små skinnbitar ligger redo att börja övas med. Det är färdigt att börja!

Sitter dock och väntar på att Magnus ska komma hem från skolan innan vi börjar. Kan vara bra med lite hjälp från honom. Dessutom behöver jag sitta och fundera en stund på vad som kan gå snett och hur jag ska göra då. Är tyget tillräcklilgt genomskinligt för att jag ska se skinnbiten men inte Lina? Vad gör jag om hon sätter tassen på tyget? Kommer hon att vilja gå fram till den stora svarta saken? Hur kan jag göra den rolig/intressant om hon först inte gillar den? Bara att klicka med klickern, belöna och försöka tänka klart samtidigt utan att jag förstör för Lina är problem nog! Hon ska ju inte titta på min hand efter godis, hon ska ju nosa! Men samtidigt sitter jag ju med godis hela handen full på bara 50 cm avstånd från hennes nos. Ska bli spännade i alla fall.

För övrigt går träningen varken framåt eller bakåt. Vi tränar lite varje dag på inkallningar, sitt, sitt kvar, ligg, ligg kvar samt på kontaktövningar. Sen tränar vi ju alltid lite fåniga saker som skall, tass och tunnel när vi ändå är ute och tränar!

Just kontaktövningarna går faktiskt inte särskilt bra just nu. Det gick så bra med störning på HC att jag liksom lagt ribban för högt efter det. Trott att hon ska kunna varje gång var vi än är. Det kan hon inte. Så jag hade tänkt att ta ett källargångspass lite senare. Bokat tvättstuga inför morgondagen så då kommer det att bli fler källarövningar när vi ändå är där nere. Ska bli bättre på att öva kontaktövningar här inne i lägenheten också.

0 svar på ”Minisök; ready for takeoff.”

  1. Men så har jag ju en "expert" att fråga på msn om det skulle köra ihop sig helt med hundträningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *