Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Olämpliga personer ska inte få ha hund? – Livet med dobermann

Olämpliga personer ska inte få ha hund?

I mars skrev jag ett inlägg där jag var arg på förslaget om förbud mot vissa raser, i var mans mun mer kända som "kamphundar".

Tack och lov har någon tänkt till lite nu och i dag står det att läsa på Aftonbladets nätupplaga att det finns planer på en lag som förbjuder olämpliga personer att ha hund. (Artikeln hittar du här.) Tydligen skulle det även innebära att polisen får mer makt och att straffet för att bryta mot lagen skulle kunna innebära att den dåliga hundägaren kan dömas till ett års fängelse.

Synd att det ska behövas lagstiftning, skönt att lagen inte drabbar en massa hundraser utan snarare dåliga mattar och hussar! Jag är säker på att det finns nackdelar eller kryphål även med denna lag om den nu träder i kraft, men då har man i alla fall börjat i rätt ände. Helt klart ett steg i rätt riktning och med lite tur innebär det även en ändrad syn på de hundar som nu utmålas som livsfarliga.

Lina har blivit biten rejält vid två tillfällen av andra hundar, första gången vet jag inte säkert vilken av de två hundarna som bet, men den ena av dem var en labbe. Andra gången var det en… labbe! Skulle jag få för mig att börja kalla labradorer för kamphundar för det? Skulle inte tro det!
Bloggtoppen.se Husdjur Djur & husdjur bloggar bloglovin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *