Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Hopp och lek! – Livet med dobermann

Hopp och lek!

För några dagar sedan så fick jag för mig att försöka lura Lina till att hoppa över några av de låga agillity-hindren på bhk. Med hjälp av lite lockande och kopplet så lyckades jag lura över henne några gånger. Gången efter det så hade jag klickern med mig och då var det lite lättare att få henne att hoppa. "Hopp", klick och belöning. Men det var bara när jag hade henne i koppel eller långlina och kunde styra in henne mot hindren som det lyckades. Intresset från Linas sida var svalt och hon hoppade inte över de hinder som var för höga för hennes smak.

I dag hade jag kameran med mig och fick för mig att jag skulle försöka ta en bild på Lina när hon hoppade över. Det var lättare sagt än gjort! Rättare sagt; Det gick inte! Att hålla i kameran, locka på henne, ha en godisbit som belöning till hands och styra henne rätt OCH samtidigt föröka få en bra bild blev omöjligt. Så jag testade en annan metod. Satte Lina på ena sidan hindret, gick runt och satte mig på andra. Sa "Hopp" och tänkte att med lite tur så skulle hon ta den kortaste vägen, dvs över hindret, kanske någon enstaka gång i alla fall. Som synes ser hon ju inte supermotiverad ut och jag trodde att det skulle gå åt fanders men kolla själva på bilderna hur bra det gick! Varje gång jag sa "Hopp" så hoppade hon! Vi övade lite på kontaktövningar och inkallningar också. Sist men inte minst så lekte vi med kongen!

Nu ska vi öva på minisök här hemma!
Bloggtoppen.se Husdjur Djur & husdjur bloggar bloglovin

0 svar på ”Hopp och lek!”

  1. Tekla fullkomligt älskar att hoppa över hinder. Prövat lite på klubben. Jag hoppade först första två gångerna, sen satt det :D Det handlar ju om att springa och hoppa, vilket är två av hennes favoritgrejer. Men blev lite inspirerad av bilderna, ska nog försöka knäppa henne i hoppet nån dag :D

  2. Men det måste vara första gången jag hört att en hund inte hoppar över hindren… Hmmm… Atlas älskar att hoppa över hindren men när han väl hoppat så blir han så glad att han får "rycket" och springer runt runt runt!!! Han stoppar inte upp sig själv inte.. =)

  3. Jag tror att den första gången så fattade hon nog inte vad jag ville att hon skulle göra riktigt. När jag hade med klickern gång nummer två så gick det ju genast mycket bättre. Tredje gången så kunde jag ju säga åt henne att hoppa och hon hoppade, så jag tror att hon tycker att det är kul! Om inte annat så får hon likadana ryck som Atlas och börjar springa frivarv av det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *