Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Gör jag så mycket fel för att jag håller på att bli bättre? – Livet med dobermann

Gör jag så mycket fel för att jag håller på att bli bättre?

Visst nosar Lina fint på burkarna? Det är så kul för burkarna hon nosar på är exakt likadana som burkarna som används på HundCampus. Så när hon nosar på dem så låter det precis som det "ska" göra.Det är Magnus som tagit bilderna (av mig ser man bara lite hår som hänger ner på mittenbilden). Så fort jag såg bilderna så tänkte jag bara på alla fel som jag genast lade märke till. Så känns det lite med allt just nu. När vi tränar så ser jag bara det som behöver rättas till. Det känns som allting i träningen står still och att jag samtidigt bara kommer på fler och fler fel eller "förbättringspunkter". Det känns som vi borde ha övat mer. Det känns som om vi borde kommit längre med det vi övat på. Det känns som om jag inte riktigt vet vad jag håller på med när vi övar.

Självklart ska man alltid sträva efter att bli bättre men just nu tar fokus på mängden brister och fel liksom överhanden. Samtidigt så vet jag att mitt humör och sätt att vara påverkar Lina när vi ska träna. Hmmm… jag måste komma på ett sätt att komma ur den här skittänket.

Jag tröstar mig med att jag känner igen känslan. Det är samma känsla som infinner sig precis innan man faktiskt blir bättre på något. Jag kände så i armén, jag kände så under min sjuksköterskeutbildning. (En form av stegringstrappa under inlärning?) Till en början är man nervös och behöver öva många gånger för att göra rätt. Sen kan man göra det rätt men skärmar liksom av allt annat och kan inte tänka på något annat än det man just gör. När det sen blir ryggradsbeteende så kan man plötsligt tänka på och göra annat samtidigt. Då plötsligt lägger man märke till allt som kan förbättras och justeras. Finlir som i slutänden gör att man blir bättre.

Så nu får jag väl hoppas att det är därför det känns motigt just nu, för att jag håller på att bli bra. Eller lite bättre i alla fall.
Bloggtoppen.se Husdjuronline counter Djur & husdjur bloggar bloglovin

0 svar på ”Gör jag så mycket fel för att jag håller på att bli bättre?”

  1. Angelica writes:

    Hej!

    Vi har gått en kurs i Special sök på Dalahundservice så jag vet lite vad det innebär att söka på "bana". Våran instruktör har oxå utbildat sig på hundcampus, vi är så sugna på att göra det vi oxå nångång i framtiden :). Jag tänkte bygga mig en sökbräda jag oxå, har tänkt det länge men nu ska det bli av, har fått inspiration av dig :).
    Var har du köpt burkarna till er bräda?

    Mvh/ Angelica och Dobbis Elice.

  2. Hej Angelica!

    Va kul att ni testat på specialsök! Och va kul att du inspireras av mitt byggande och borrande!

    Burkarna kommer från Biltema. Gå in på http://www.biltema.se och sök på artikel 85-836 så kan du beundra burkarna på fin bild. (Det står där att de kostar 29,90 kronor, man jag kan svära på att jag betalade 39… eller så är jag väldigt glömsk)

    Lycka till med eventuellt banbyggande!

  3. Angelica writes:

    Hej!

    Ok, de finns på Biltema, det var jättebra då ska jag köpa sådana.

    Nu blir det banbyggande!

    Mvh/ Angelica och Dobis Elice.

  4. Hej..
    Jag kanske inte har varit med från början i det här med mini sök men jag undrar hur Lina markerar att det är rätt burk..

    Mvh Peter

  5. Hej Peter!

    Det är en mycket bra fråga. För i dagsläget markerar hon inte. Jag klurar på det som bäst just nu kan man säga. Självklart är det meningen att Lina ska markera.

    Har du några bra tips? Jag är tacksam för alla tips och hjälp.

  6. Hej igen!

    Är ju inte så jätte haj på sånt här men jag såg en bekant som höll på med klicker träning (som jag för övrigt var eller är lite skeptisk till) eller just vad man ska ha det till men just här kanske det hade varit en bra grej..där hunden markerade genom att buffa med nosen på en pinne som hon förde mot vissa saker..
    Pinnen eller vad man nu väljer att ha för man mot rätt burk..(som du förhoppningsvis vet vilken det är och Lina med för den delen) och kanske komplettera med ett skall.
    Nu väljer dom ju att dela upp alla saker och lära en sak i taget och det är ju lite frustrerande när man helst av allt vill att hunden säger..Burk nr tre..-))

    Som sagt är själv nybörjare och har inte ens sett detta med mini sök innan men det verkar ju vara en toppen grej just som du säger regniga dagar..

    Mvh Peter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *