Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 ”Höger om marsch”? – Livet med dobermann

”Höger om marsch”?

I går fyllde jag ena jeansfickan med hundgodis, tog med mig klicker, kong och långlina och åkte till Söderåsens BK. När jag kom dit var det redan några andra vovvar där. Bland annat den stilige Amirace-killen (dvs en annan dobermann). Jag klappade honom lite och pratade lite med hans matte och husse. De verkar snälla tycker jag.

Eftersom de var där och tränade lydnad så övade jag och Lina på att gå runt och vara coola fast det var okända hundar där. Det gick rätt bra. Efter några minuters intensivt spanande på de andra hundarna så brydde hon sig inte så mycket om dem längre. Jag var så trött att det passade oss utmärkt att bara vara där. Vi tränade lite på kontakt, sitt, ligg, lekinvitsställningen (hon kan!), inkallningar på typ 5-10 meter och sen låg/satt vi ner. Lite kvällssol lyste på oss.

Kunde inte låta bli att kolla på de andra hundarnas träning i lydnad. Jösses säger jag bara! De är jätteduktiga men jag förstår ändå inte. Att lägga ner tid på att hunden går på ett visst sätt… Det övergår mitt förstånd. Och hela den här "vänster om" och "höger om marsch"… Min militära ådra ropade "Så där ser inte ett korrekt halt eller höger om ut! Gör om, gör rätt om ni nu ändå ska använda militära uttryck" Min hundådra ropade "Hur orkar ni?"

Mina kriterier är att Lina stannar när jag säger "Stanna", att hon kommer när jag säger "hit", att hon tittar på mig och går brevid mig när jag säger "kontakt". Var hon väljer att placera rumpan när hon gör det… Näe, det bryr jag mig inte om. Jag undrar om jag och Lina någonsin kommer att bli riktiga sbk-typer? Vi måste nog gå en pröva-på kurs någon gång. Hittade en söt liten lathund för lydnadsträning som jag har studerat nu i alla fall.
Bloggtoppen.se Husdjuronline counter Djur & husdjur bloggar bloglovin

0 svar på ””Höger om marsch”?”

  1. Ohnej. Men jag har lite funderingar på att kanske göra lumpen. Men bara om jag får bli hundförare. ;)

    Jag har också träffat en ståtlig doberhane idag. Han var ursnygg. Varför dregglar jag som mest efter helkuperade handobbisar?

  2. Haha, det är sånt jag och Tekla pysslar med när vi är på klubben! Träningskompisarna kommenderar och jag kommenderar dem. :lol: Jag börjar tycka det är helt normalt att stå och skrika sånt. Fast, jag gör väl det inte helt korrekt heller, lite slarv blir det :P

  3. Nä, och ni tränar väl knappast för att gå högvakten heller?

    För mig som inte har några träningskompisar annat än på HundCampus så är det mycket märkligt. Men hundarna var ju skitduktiga! Särskilt han Amirace Admirable Action! Han är kanonduktig! (Och snygg!)

  4. För att en kuperad dobermann är grymt snygg!?

    (Bara för att jag tycker att det är dumt att kupera så tycker jag inte att det är fult, tvärtom.)

  5. Det måste vara det. Är de dessutom stora och snyggt musklade så går det inte att låta bli dem…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *