Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Kanin i burk. – Livet med dobermann

Kanin i burk.

I dag testade jag att lägga störning i form av "död kanin" i två av burkarna när vi skulle öva. När jag kom hem med min lilla bit roadkill så slickade sig Lina febrilt om munnen och var väääääldigt intresserad av påsen jag hade i handen. I går öppnade jag burken där jag förvarat kaninbiten, Lina slickade sig om munnen och var väääääldigt intresserad.

Så jag trodde att likdoftsburkarna inte skulle ha en chans mot doften av kanin. La burkarna i ordningen kanindoft likdoft godisbit kanindoft likdoft på banan och hoppades på att Lina kanske skulle göra något annat än att bara suga tag i burk nummer ett (dvs kanindoft) och frenetiskt slicka på den.

Hon visade stort intresse för burken med kaninen i. Stod säkert i 10 sekunder och bara nosade ihärdigt på den, sen gick hon vidare till nästa burk och då var jag var grymt snabb på att belöna kan jag säga! Sen verkade det som om hon fattade. För sen nosade hon lika mycket på de två kaninburkarna som hon gjorde på godisburken, dvs nästan inte alls! Jag hör skillnaden kan jag säga. När Lina nosar på kanin- eller godisburken så hör jag ingenting. När hon sätter nosen över likburken så hör jag hur hon blåser ner i luft i hålen på burken och hör hur hon suger in luft i nosen igen, upprepade gånger. Skulle kunna blunda och bara lyssna när hon är på rätt burk.

Förvånade och väldigt, väldigt roligt! Att Lina dessutom står utanför dörren och piper för att få komma in gör inte saken sämre. Öppnar jag inte då så puttar hon upp dörren själv. Så hon vill in och öva mer!
Bloggtoppen.se Husdjuronline counter Djur & husdjur bloggar bloglovin

0 svar på ”Kanin i burk.”

  1. Jag var så förvånad! Fast sen gick vi en promenad och Lina såg en kanin, då var allt som vanligt igen.. Stön!

  2. Jo, men det är synretningen. Om hon lär sig ignorera doften kanske hon iaf inte tänder till på spår?

  3. Det kan hända att jag blir lite religös om så är fallet. För det vore ett mirakel och lite för bra för att vara sant, men under har ju skett tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *