Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Lydnad och skogen i regnet – Livet med dobermann

Lydnad och skogen i regnet

I dag var det dags för lite träning. Lina och jag ska tävla på fredag på RM:et och det börjar ju dra i hop sig kan man säga. Sist vi tränade var Lina som en sömngångare men i dag var hon tack och lov lite piggare och gladare. (Det var svalare i dag).

.

Jag började med att lägga Lina på en liten plats och redan när jag gick ifrån henne fick Lina giraffhals och spande på en massa andra hundar utanför staketet. Men still låg hon. Däremot så körde jag bara en kortis med henne på kanske någon halv minut för att undvika att misslyckas med något. Efter det körde vi igenom hela lydnadsettan och de moment som inte gick så jättebra gjorde vi om med lite extra beröm och hundgodisar som avslut.

Jag älskar Lina till döds och blir det inte bra på fredag så spelar det verkligen ingen roll. Jag känner noll prestige och noll press men för att Lina ska få en positiv upplevelse så hoppas jag att det blir lite svalare. När hon är pigg så känns det kul att köra och hon verkar gilla det, när hon sloknar i värmen så gör hon ju allt på ren lydnad och verkar ha tråkigt. Det är ju det sista jag vill att hon ska känna.

.

Jag hade lurat med Emelie och Expo också och när jag hade kört igenom Lina och Iris så reste Emelie på sig och körde lite med Expo. Skit så glad han blev! Goa hund som verkligen älskar att träna med matte! Nedan ser ni bild som jag klippt ihop på hur glad Expon blev bara av att det var hans tur att träna.

Det blev inget långt pass men de körde lite linförighet, fritt hopp över hinder och apportering.

Jag tränade med Iris också, trodde det skulle bli lite problem med löpet men hon brydde sig inte om att hon var en löptik inte, hon var pigg och duktig och det blev riktigt bra. Körde linförighet, ställande och läggande.

.

Efter detta gick vi ut i skogen. Det regnade rätt bra och på parkeringen fanns det bara en bil, så vi utgick från att skogen var hyfsat tom på folk. De lyckans små hundostarna fick därför sträcka ut och leka tillsammans en bra stund i den blöta skogen! Klara färdiga gå, full speed!

Att fånga alla tre på samma bild i full fart visade sig vara en utmaning men det gick.

På de flesta bilderna fick jag vara nöjd om jag fick med en eller två hundar och att de blev en någorlunda skarp bild. Det syns i alla fall att de har kul och att det går fort!

Iris och Expo röjjer skog!

Självklart sprang de inte som dårar hela tiden även om det är väldigt kul. Vi övade på lite inkallningar och de strosade och nosade rätt mycket också. Lina rullade sig som besatt och passade på att gräva några viktiga hål också. Skogsgöra.

Om någon undrade hur det gick med att Iris löpte och att Expo är en hanhund så är svaret att de han inte brydde sig nämnvärt. Någon enstaka gång nosade han på Iris rumpa på slutet och så tror jag minsann att vi ertappade honom med att stå och slicka lite där Iris kissat men annars kunde han inte ha brytt sig mindre.

Jag kikade efter små gulingar till kantareller men såg inte en enda. Årets blåbärsskörd vet jag inte riktigt heller om det blir så mycket av. Det bruna, torra och döda ni ser på några av bilderna är torkat blåbärsris efter ökensommaren vi haft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *