Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Kan jag få kravodlade ben tack?! – Livet med dobermann

Kan jag få kravodlade ben tack?!

Var i Höör och tränade med Eva och Vega i dag. För ovanlighetens skull regnade det inte på oss så bara det kändes exotiskt och väldigt bra. Själva träningen blev inte så långvarig men jag får alltid utbyte av Eva när vi tränar även korta stunder, hon säger kloka saker.

rauh När vi var klara med träningen åkte vi som vi alltid gör till Teba. Som alltid började vi i ben/tugghyllan och började leta oss fram genom de oändliga utbudet. Fast i dag letade vi efter ben som var märkta med vilket land de kom ifrån. Vi hittade nästan ingenting. De hade älgben som var finska, de kostade typ 150 kr. Sen hittade vi samma märke på tuggben, ett fyrpack för 90 kronor. Där stod det klart och tydligt att det var nordiska djur som använts i produktionen. Eva och jag köpte direkt.

ALLA andra tuggben var omärkta eller hade bara en sådan konstig kod som ursprungsland. Av säkert 10 meter hyllplats fyllda med hundtugg hittade vi alltså två förpackningar av samma märke som var ordentligt märkta. Jag frågade till och med i kassan när jag skulle betala; har ni några andra tuggben med känt ursprungsland än dessa? och svaret var nej direkt.

Jag skulle aldrig få för mig att köpa varken utländskt eller omärkt kött till mig själv i matbutiken. Oavseett vad det är så försöker jag handla svenskt, ekologiskt och närproducerat.

Jag vill inte ge Iris vilken hundmat som helst. Och jag är verkligen inte ensam om att vara noga med hundmaten, varje gång det kommer på tal på något forum eller faceebook så kan många innehållsförteckningarna utantill och är väldigt pålästa.

Det är så uppenbart att det är något man vill dölja när det står typ förpackat av ”Hundelihund” i Sverige och sen på raden under läser ursprung; ATHT30906EG eller det inte står något över huvud taget på plastförpackningen. Varför?

Nu när jag kom hem googlade jag och hittade det där märket Rauh på en fin hemsida som heter Tuggmästaren, kika här.

12 svar på ”Kan jag få kravodlade ben tack?!”

    1. Näe, bara dyrare så det var ju kul att Teba pressade priserna på dem i alla fall! :yes:

  1. Härligt att ni ändå hittade något, även om det borde finnas 10m med bra ”tuggisar”!
    Tack för tipset, ska testa om Scoobys lilla mage accepterar dessa :)

  2. För mig har kosten blivit extremt viktig (tyvärr var två utav mina djur tvungna att dö innan jag insåg det…). Därför ger jag i dagsläget endast egenkomponerad BARF från ekologiska bönder, och även godiset måste vara 100% animaliskt, lufttorkat (men mest torkar jag eget godis till hundarna).
    Jag klarar inte av torrfoder, blötfoder, halvfabrikatgodis och 99% av skiten som finns på marknaden :( Jag har känt mig lurad av s.k. fodervetare, och har blivit extremt kritisk och arg över marknaden. När mina ögon väl öppnades så blev jag så extremt ledsen över det jag såg och läste. Att dessa saker ens tillåts säljas… och alla lögner som lurar djurägare som älskar sina djur…
    Nej, ush… fruktansvärt :(
    MVH

    1. Ju mer jag lär mig om det desto mer förvånad blir jag faktiskt över utbudet.

      Tyvärr är jag fortfarande för lat och okunnig för att go all in på barfmat men det vore klart det som skulle kännas bäst!

  3. Försöker också att se över vad både jag och hundarna äter och köpet men det är svårt när det gäller hundben. Inte så tydkigt alltid vad det är och varifrån det är. Nu har vi tur att på hösten får vi älgben från ett jaktlag och då vet man ju verkligen vart d kommer ifrån men dom räcker tyvärr inte hela året.

  4. Mat och godis är så svårt till hundar! Många foderföretag marknadsför sina foder med att de är ”svenska” eller svensk tillverkade och visst, de tillverkas i Sverige men råvarorna kommer ifrån andra länder ser man om man läser lite noggrannare eller frågar dem :( Tråkigt! Jag ger mina hundar nästan uteslutande råa ben nu för tiden, de uppskattar dem bättre och jag kan ge dem det med gott samvete då jag vet att det är från svenska djur som haft det hyfsat bra i jämförelse med de djur ute i europa.

    1. Ja det är inte bara vad hunden får i sig som jag tänker på, det är även sättet som det framställs på som känns viktigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *