Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 En kändis från förr – Livet med dobermann

En kändis från förr

När det är sommarvärme ska man åka till havet så det gjorde Iris och jag i dag. Vår favvovik som länge varit rätt tömd på vatten har nu återgått till att vara som den ska vara på sommaren; långgrunt vatten och sandöar här och var.

Lite kallt i vattnet var det men inte så kallt att vi lät bli att vada ut till öarna en bra bit ut. Iris jagade inga fåglar, bara sin blåa frippa och jag bara njöt av solen och det faktum att hela sommaren ligger framför oss!
28april141

När vi hade varit i vattnet i nästan en timme såg jag hur en annan hundägare kom cyklande på strnaden med sin hund i följe. På långt håll såg det ut som en dobermann men nej, den var för stor i kroppen. Det var bara svansen och huvudet som på avstånd var lite dobermannlikt.
28april142
De gick också ut i vattnet men på ett helt annat ställe och jag kunde liksom inte sluta tänka på det där med att huvudet var likt en dobermann ändå… Till slut blev jag nästan lite irriterad på mig själv, de var jättelångt bort det hade kunnat vara typ vilken ras som helst. Bara i min fantasi som att alla andra också har dobermann!

Jag slutade glo efter dem och så tränade Iris och jag lite fritt följ istället.

28april143 När de var dags att börja bege sig hemåt lekte vi en liten stund på den sista sanddynen i vattnet innan vi började gå mot fast mark och stigen mot bilen. Hunden och hans husse gick också in mot stranden och ta mig sjutton det var en dobermann! Det var den tjockaste hanhunden jag någonsin sett så det var ju inte så konstigt att jag varit lite osäker på så långt avstånd.

Jag sa hej till hussen och så började vi prata lite. Jag frågade vad hunden hette. Zebb. Jag vet bara en dobermann som heter Zebb och det var en ”myopera-dobermann”. Efter lite diskret utfrågningsstund kunde jag konstatera att det var Zebb! Han hade nu hunnit bli sju år och hade bott ungefär fyra år hos sin nya husse. Det kändes konstigt att veta så mycket om hans första tre år i livet och höra husse berätta om att Zebb var lite knepig ibland mot främmande människor. Jag sa bara att jag haft lite kontakt med hans förra matte och att jag visste att han haft det lite jobbigt efter några händelser när han var yngre.

Visade sig i alla fall att Zebb bor i närheten och chansen att vi ser honom fler gånger är nog stor. Roligt!

7 svar på ”En kändis från förr”

    1. Linda, ja hur är det egentligen? Överviktiga hundar får ju inte samma problem som överviktiga människor men vad innebär det för hunden att vara överviktig?

      1. Nästan värre för djur, det blir en enorm påfrestan på både skelettet och inre organ.

        Hoppas de får ner hunden i vikt för de lider mycket mer av övervikt än vad de gör av att få vara lite hungriga eller inte få smaka på ägarens middag. Särskilt dobermanns som är pigga och älskar att springa, tänk hur den mår av att vara fast i den kroppen?

        1. Tänkte precis svara samma som du Suss,det blir en enorm påfrestning på deras skelett,leder & höfter & även inre organ. Så en överviktig hund får oftast problem med lederna & höfterna & pålagringar, viket gör att dom får lida mycket & deras liv blir förkortat med några år. Är ju självklart inte bra att vara överviktig som människa heller men det valet står man ju oftast för själv om det inte är nått sjukligt förstås. Men i det här fallet är det ju ägarna som proppar i sina hundar massa mat & gobitar för att dom vill dom väl i deras ögon, bara det att det blir tvärtom. Sen spelar ju motionen en stor roll oxå såklart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *