Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Skydd! – Livet med dobermann

Skydd!

I dag var det tävling på LaBK. I skydd. Det vet jag väldigt lite om och har aldrig sett förut så jag passade på att åka dit och kika.

När jag kom dit kom de tävlande tillbaka från skogen och det var dags för lydnads- och skyddsdelen av tävlingen.

Jag tycker att det är tufft att hundarna gör så mycket på en dag faktiskt. Spår, uppletande, budföring, lydnad och skyddet. I eltiklass dessutom ett sök! Både hund och förare måste orka för att det ska bli bra.

Vore otroligt roligt att lära sig mer och kanske i framtiden köra skydd! Känner däremot att jag behöver en lite bredare hundkompetens själv innan jag ens funderar på att börja med skyddet.

Det var jätteskönt och varmt då solen lyste men tyvärr kom ju ljuset från fel håll ur ren fotosynpunkt. Några bilder tog jag i alla fall på hoppade mallar i munkorg och på g efter den där ärmen som är så skojig.

Det var kul att se alla glada vovvar på planen i dag som tävlade i klasserna lägre-elit. (Som jag fattade det så finns det ingen appellklass?)

5 svar på ”Skydd!”

  1. Vad roligt med skyddstävling och imponerade att hundarna måste hålla ihop och göra så mycket olika! Synd att det inte var någon dobermann med men det får väl du stå för sedan ;)

  2. Min kompis Sara var med med sin Malle, Jenos Duffy och körde lägre, vet du om du har några bilder på Duffy in action. Duffy är den Mallen med de största öronen du någonsin har sett på en Malle,

  3. Emelie, du och Anna?!

    Susanne, jag tror att jag såg två mallar. Varav den ena hade kvinnlig förare. I så fall är det han på den nedersta bilden som jag klippt ihop när han springer upp på figuranten.

  4. Jaaa, skydd är jätteroligt! Det måste du testa sen! :) Helt riktigt att det inte finns någon appellklass i skydd. Man måste vara uppflyttad ur appellen i spår/sök/rapport samt ha skyddslicens för att få starta lägre skydd.

    1. Jag har tänkt på några dagar nu och jag är fortfarande lika sugen om inte mer. Verkar hur kul som helst och jag måste nog ge mig på det någon gång!

      Tack för den braiga infon också! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *