Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Sparka till min hund om hon nosar på dig – Livet med dobermann

Sparka till min hund om hon nosar på dig

Det här hände för flera veckor sedan nu men jag kan inte släppa det ändå. (Ja, sådan är jag)

Iris och jag gick på stan. Mitt i stan, vi knatade genom Kungsträdgården, förbi NK och upp mot Gallerian. Det var soligt väder, träden i Kungsträdgården blommade, det var helg. Med andra ord var vi inte ensamma om att vara just där just då, tvärtom kändes det som att precis alla var där.

Jag håller Iris rätt kort när vi går så där trångt bland folk, finns inte någon anledning att hon ska vara ute och sicksacka i sitt koppel just då. Dessutom vet jag ju att då och då möter vi någon som tycker att hon är lite för stor, svart och läskig och jag tycker att det är viktigt att vara observant på det.

Iris är ju tack och lov inte så himla intresserad av människor men lite nyfiken är hon och ibland nosar snabbt på dem som hamnar väldigt nära oss. Så när vi passerade en ung kvinna med näsan djupt nere i sin telefon och hon liksom utan koll på var hon gick sneddade mot Iris så vände Iris upp nosen och snusade på henne i förbifarten. Sniff.

Varpå hon vaknar ur mobilkoman och hoppar till i förskräckelse.

Ursäkta säger jag direkt och ler mot henne med mitt bästa förlåt-för att-vi-skrämde-dig.
Varpå hon svarar mig argt Ja det där är inte ok!
Att hon nosade på dig? frågade jag lite paff.
Ja, det är en spark! säger hon argt. Du ska vara glad att jag inte sparkade till henne, jag sparkar henne! fortsatte hon och det kändes lite som att den där sparken fortfarande hängde i luften. På ren reflex bytte jag koppelhand och gick mellan henne och Iris.

Jag blev både förvånad och arg. Förvånad över att man kan gå och stirra på sin mobil på en av Stockholms mest folktäta gator och kräva saker av andra när man själv inte ens håller koll på vem eller vad man går in i. Arg för att hon var så otrevlig och hotade med att sparka på Iris (som under det här korta samtalet bara tittade lite på henne men i övrigt inte brydde sig ett skit).

Det finns säkert tusen svar jag kunde ha gett henne eller saker jag borde ha sagt men det gjorde jag inte. Kanske var hon inne på Facebook på sin lilla lur? Stället där man ställer en fråga och blir arg när någon inte svarar det man vill ha till svar, är så lättkränkt att allt ska anmälas och är olaga hot men det är ok att vara hur elak som helst själv, att hon bara fortsatte liveversionen av det hela?

Jag vet bara att det inte hjälper att vara otrevligare mot någon som är otrevlig eller dummare mot någon som är dum. Men jag hoppas hon läser det här någon gång. I så fall hoppas jag att hon fattar vad som skulle kunna hända om hon sparkar till okänd hund på stan, hon kan bli rejält hundbiten eller få stryk av eventuellt upprörd hundägare. Eller båda.

4 svar på ”Sparka till min hund om hon nosar på dig”

  1. Alltså va?!
    Vilken jävla idiot, man får väl se sig för själv med?
    Dessutom att sparka okända hundar känns ju inte som en supersmart idé heller..

  2. Asså man får ju aggressioner som heter duga av sådana situationer! Fattar att du inte kan släppa det.. Är likadan ?
    Tänker att hon nog är väldigt hundrädd? Och är man väldigt hundrädd så får man ju ta ansvar för det?! Du gick ju på kort koppel och gjorde det du kunde så då får ju hon hålla koll på sitt?!?!

    Samma me folk som sitter i hundvagnen på tunnelbanan och blir arga/ irriterade (äcklade?!) och byter snabbt ställe/ ser arga ut / ifrågasätter att man går på med hunden..
    Jag är höjdrädd och åker därför inte hiss med glasväggar. Om du är hundrädd- håll koll på hundar och gå för fan inte in i en hund! Kolla upp vad som gäller på tåget/bussen och följ detta, hur svårt kan det vara??

    Vi hundägare kan bara försvårande del, medmänniskor måste göra sitt.

    Åh blir så irriterad å dina vägnar

  3. Fyfan vad irriterad man blir! Jag försöker tänka att personen en nog hade stora egna problem och missuppfattade situationen. Har hänt många gånger att folk rycker till när min hund nosar i luften för att känna vad folk som går förbi luktar, men jag har aldrig varit lika trevlig som dej och stannat/sagt till, jag går vidare och tänker att det får man fasiken ta, jag vet att hon inte vill göra något annat än nosa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *