Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Kennelläger! – Livet med dobermann

Kennelläger!

Nu har vi varit på kennel Kings & Queens’s kennelläger utanför Göteborg. Väldigt roliga fyra dagar!
De första två dagarna tränade vi lydnad för Lena Svensson. Iris och jag fick hjälp med de saker som varit åt fanders den senaste tiden. Tugget på apporten, tips om ställandet, läggandet och inkallningen. Hur jag ska styra upp henne innan vi går in på tävlings/träningsplanen. Hjälp med belöningarna, vad jag ska belöna och hur.

Kennel-Eva föder inte bara upp dobermann utan även små stubbar dvs staffordshire bullterrier. Faktum är att Iris var den enda K&Q-dobermannen som var där, resten var stubbar.

Jag har träffat två av Evas vovvar som bodde hemma hos henne när Iris var valp men annars har jag inte någon direkt erfarenhet av rasen. Vilka godingar de var! Glada, störtsköna, gillade fart och fläkt och de lät hur kul som helst!

En annan dobermann var däremot med och tränade, lille Elliott som jag inte sett sedan han var en liten parvel hemma på kennel Briskas. Han hade blivit stor och var en vääldigt glad hund.

Elliotts matte Catrin är även matte till Iris mamma Jamaika. Vi fick bo hemma hos dem under lägret och Iris valde själv att hoppa över ett altanräcke för att få träffa mamma redan dag ett. Jag tror de kände igen varandra faktiskt!

Tredje dagen var vi ute i terrängen och körde lite spår och uppletande. Jag var imponerad på de små stubbarna så duktiga och arbetsglada de var, jättekul att se.

Sista och fjärde dagen var det lite tipspromenad, lekar (se bild på Catrin och mig nedan) och så den obligatoriska Kings & Queens’s-utställningen.

Valparna var ju flera som kunde tävla om vackraste valpen men Iris hade inte någon att slåss med. Så hon blev både BIR och BIM kan man säga, tihi! Vi fick låna vandringspriset för vackraste hund i ett år och Iris fick en jättestor fin rosett också som Eva hade gjort!

(Eva är nog den pyssligaste uppfödaren som går att få tag på faktiskt)

Jag ser redan fram emot nästa lilla kennelläger, hoppas att fler dobermann kan komma då så det blir lite konkurrens om den där utställningbucklan också!

Nedan Iris och mamma Jamaika och Evas fina kennelskylt utanför huset.

16 svar på ”Kennelläger!”

  1. Härliga bilder :-) Jättekul att ni har varit här. Iris liknar sin mamma på flera sätt tycker jag ;-). Ibland är det som att se Jamaika när hon var 3 år. Kul att se er på träning live, ni har ett jättefint samarbete.
    Du och flickorna är alltid välkomna hit. Stor kram.

    1. Stort tack för att vi fick bo hos er som sagt! Titta på film och äta ostbågar! Kram! :hugleft: :hugright:

    1. Ja förra gången var det ju massa dobbisar! Hoppas att det blir både dobbis och små stubbisar nästa gång! :yes:

      Vi har bindel för ögonen och ska få hunden att gå fot under tiden som de andra dirigerar oss. Väldigt skoj var det!

  2. Så fina foton du tagit på kennellägret, nu finns det även massor av foton och filmer att se på http://www.kingsqueens.se.
    Jag ser också fram emot nästa läger, vi får se vad jag kan hitta på tills dess, något ännu tokigare än linförighet i blinhet utlovas…..vad sägs om blind-apportering eller blindspår i träskmark….ja ja, om ett år får ni se..hi..hi :rotfl:

  3. :dog: Heléne, iskallt att köra så på tävling! 8-)

    :dog: Eva, jag har kollat in alla fina bilderna och filmerna du lagt upp!

    Känns som att man ska börja träna på mycket konstiga grejjer redan nu så att man kan vinna nästa år! ;-) Tack för ett jättekul läger! :yes:

    :dog: Anna, helt sant. Hundläger är alltid kul!

    :dog: Hille, nog lättare för Eva också som inte har så många kullar per år eller inte ens en kull per år att låta alla få komma också. Vi blir inte så jättemånga liksom.

    Men väldigt kul är det! :yes:

  4. Vad kul att ni fick en trevlig lägervisteles, tråkigt att vi inte kunde vara med i år
    men pga min reumatism och allt tvistande med försäkringskassa m.m , blev ju utförsäkrad i Februari
    och som försäkringskassan behandlar oss sjuka och utförsäkrade är helt sannslöst,
    så pga det så är ekonomin extremt begränsad för tillfället, men till nästa år skall vi komma och kämpa om bucklan, och hälsa på vår kära uppfödare och ”pysselgumma” Eva :-D

    1. Mycket trist att det omständigheterna gjorde att ni inte kunde komma! :-(

      Börjar hålla tummarna redan nu för att situationen löst sig till det är dags för nästa läger! :yes:

  5. Ååå, extrabonus – staffar!!! Och tänk att jag både har haft och tänker skaffa igen och alltid har varit störtkär i staffar så har jag ALDRIG hört dem kallas ”stubbar” förr! Mkt passande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *