Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Trist men rätt – Livet med dobermann

Trist men rätt

I dag var det prova-på-dag i Dobermannklubbens regi. IPO och rallylydnad.

Samtidigt var det kurstillfälle två på kursen som jag går med Iris. Men det kändes så självklart att jag skulle åka och träffa alla dobermann och prova på så jag packade väskan och gjorde mig redo att åka till Knickarp (ja, var tusan ligger det?)

Skickade i väg ett sms till instruktören på kursen att Iris och jag inte skulle komma. Efter det tänkte jag på vad som var nyttigast att göra; gå tävlingskursen eller åka på prova-på och kom fram till att kursen var det smartaste.

Det slutade med att jag åkte på kursen. Kanske lite tristare så men mycket smartare!

Det blev två riktigt bra kurstimmar också. Vi pratade om de nya lydnadsreglerna som (jag tror blir bra). Tränade ställande och läggande och lite linförighet. Körde lite stadga i sitt (kvar) och så kampade vi och lekte väldigt mycket. Träningen gick bra och Iris fick träna lös nästan hela tiden. Det känns som vi är tillbaka igen och det är så kul!

Väl hemma igen var vi ute i trädgården hela flocken och njöt av det soliga vädret. Högg ved, grävde och klippte grenar och gräsmattan när Gizmos flock stannade till en kortis på väg hem från prova-på-dagen.

Iris fick en väldigt uppskattad present av dem! Fin och färgglad och hur skoj som helst!

Nu ska vi öva på lydnaden massa, massa och belöna med nya kampsnoddgrejjen!

12 svar på ”Trist men rätt”

  1. Åh så kul med kurs och jag håller med om att det var det smartaste valet, kontinutet och tips gör ju rena rama underverk i träningen!

    Jag vill också få en nytändning, för jag har kört fast totalt i lydnaden.. Kanske borde anmäla mig till någon kurs jag med!

    1. Just nu känner jag att kursen ger oss just det, lite nytändning. Jag märker att vi kan och jag märker att Iris kan bland andra hundar.

      Ska ni eller har ni gått någon valpkurs?

      1. Det är ju toppen!

        Jag vet inte om jag tycker att en valpkurs skulle ge oss någonting då jag känner att en valpkurs är för att socialisera bland andra hundar (huvudsakligen) och det gör vi mest hela tiden på våra vanliga träningar.. Så det är lite svårt, vet inte riktigt hur jag ska göra med det..

        1. Går du valpkurs då är det ju bara för att få njuta av hur det är att vara bäst i klassen! Ge de andra en målbild liksom! :yes:

  2. Synd att det kolliderade, nu missade du ju min rallybana :-D :-D

    Men det blir säkert fler gånger, Vi pratade om att samla ihop ett gäng och ta en träningsdag ute hos Marina och Kent (Toppdobbs) kanske varva med IPO för dom som vill, det är ju en rätt stor kontrast IPO och Rallylydnad men det visade sig i går att det gick utmärkt att kombinera . och var uppskattat även av IPO deltagarna .

    Varför inte komma och fajtas på inoficiella LO-mästerskapet den 30/10 hos Marina Och Kent
    går med al sannorlikhet att anmäla sig fast anmälningstiden gått ut, vi har anmält Tindra till 1,an

    1. Ja det var tokigt att det kolliderade så för min del vore det superkul om vi fick fler chanser att pröva på! :yes:

      Tror det kan vara en bra hundsport för lilla Lina!

      Åh, LO-mästerskap, va roligt! Jag får maila och fråga snällt om vi kan vara med! :) Det är bra träning!

  3. Ja, det är mest för träningen skull vi anmält Tindra… målet nu är ju att komma ut i 1,an till vårkanten

    Rallylydnad skulle säkert passa Lina och Iris skulle vara kul om det kom ut lite fler dobbisar på rallylydnadstävlingar

    Vi får väl ordna en prova på dag för Lina och Iris vid tillfälle :yes

  4. Tjena!
    Är verkligen kul att läsa din blogg och om eran träning.
    Får så mycket ideer om träning plus att du ibland tar fram dobermannens clowniga sida och man kan ju inte undangå att lee då!
    Har själv en tik på snart ett år, verkligen en underbar ras.
    Lycka till på kursen! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *