Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Tasstossa – Livet med dobermann

Tasstossa

I dag klarade vi inte att sitta hemma och uggla längre! Iris tass kanske mår bäst av att vara hemma och vila och läka ihop men det går inte att vi blir knäppa på köpet!

Stoppade in hundarna i bilen och åkte till närmaste djuraffär. Frågade om de hade något att skydda tassarna med och köpte ett par Trixie Walkers som ni ser här till vänster. 124 kronor tror jag att jag betalade.

Hem och la om tassen, bomull mellan tårna så hon inte skulle få skavsår, lite mjukt under trampdynan och sen sån där bra vet-flex linda. På med tossan och så gick vi.

På Lina kunde ma inte ana att även hon fått lida över att lillasyster haft tassvila och bara fått vara på tomten. Iris däremot var extra pigg och jag fick lägga rätt mycket tid bara på att få fröken Iris att tagga ner och sluta dra i kopplet. Hon är duktig men glömmer bort att hon är det hela tiden…

Vi gick 4,5 km på 1 h och 20 min. Då går det inte fort!

Tror inte riktigt att den där sockeplasten för hund var riktigt menad att gå promenader med heller. Man ska nog bara ha den på tassen och ligga ner och ta det lugnt. Den blev lite sliten av promenaden även om vi bara gick i löparspåret.

När vi hade gått vår runda var jag ute på tomten en stund och då sprang Iris varv, på varv, på varv med sin lilla tasstossa och busade massa med Lina. Tossan satt kvar i alla fall!

Var rädd att tassen skulle vara blodig när vi gick in igen men det hade klarat sig bra! Jag är rätt säker på att detta kommer att läka ihop fin-fint. Gärna lagom till att det börjar toksnöa så vi kan börja åka skidor och dra pulkor!

9 svar på ”Tasstossa”

    1. För 124 kr så ska jag erkänna att jag inte förväntade mig att de skulle överleva Iris särskilt länge. De är nog menat att hunden ska ligga hemma och ta det lugnt med tassen i vädret och tossan på sig, inte hoppa runt i full fart och glidtacklas med Lina.

      Jag lagar med silvertejp, de fyller sin funktion i att hålla smuts och och väta borta. :yes:

  1. Hej!
    Vill du hjälpa mig att sprida ordet och kampen mot att hundar tas med in på mässor och marknader där de trampas på och knuffas omkring på? Vill du som jag se åtgärder mot detta?

    Kopiera då mitt inlägg ang ämnet och skriv under med ditt namn och visa ditt stöd. Samla alla du känner och skriv under och gör skillnad!

    Inlägget: http://camillahastskotare.blogg.se/2011/december/skona-hundarna-ifran-massan.html

    Namninsamling: http://www.skrivunder.com/skona_hundarna_ifran_massorna

    Tack på förhand!
    Camilla

    1. Hmmm.. det är väl egentligen inte värre än en stor hundutställning?

      Men jobbigt för vovvar som hellre hade stannat hemma och blir stressade. :(

  2. Muttlucks, eller något sådant har jag hört ska fungera väldigt bra, men jag har själv ingen erfarenhet av dem. Hoppas ni inte behöver nån mer sko utan att tassen snart är helt läkt så ni kan köra på som vanligt!
    God jul önskar Lycka och Doris med flock!

    1. Muttluks ska vara riktigt bra ja. Proffstossa för hund!

      Skulle Iris få ont i tassarna av skidåkningen i vinter så ska jag nog fixa såna. :yes:

      God Jul på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *