Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Inomhuslek, matte bestämmer. – Livet med dobermann

Inomhuslek, matte bestämmer.

Jag fortsätter på temat ”man får vad man tränar” och erkänner direkt att mina hundar rätt tidigt fick mer eller mindre lekförbud inomhus. Eller förbud är kanske att ta i, de har ju fått krokodila men jag har alltid varit med bestämt när det är nog.

Inte för att jag vill vara sur och sträng matte som vill leka diktator utan för att Iris tidigt visade prov på… tufferi. Kan givetvis inte svara på hur det hade blivit om Lina också hade haft mer skinn på sin nos men nu har hon inte det och Iris hade kört över Lina som en ångvält om jag inte gått in och styrt.

Jag tror hon hade använt Lina som disktrasa om hon hade haft möjligheten.

Jag har aldrig sett Iris vika sig för någon annan hund, hon springer bara rätt på med hög svans och brakar rätt in i den andra hunden och säger hej samtidigt. Redan när hon var valp gjorde hon så, bang-bom här är jag! Vid några tillfällen har hon mött tikar som varit likadana, då har Iris blivit ställd kan jag säga. Jag har aldrig trott att det skulle smälla från hennes sida men jag tror inte att hon bangat ett slagsmål heller…

Dessutom gillar jag inte möbelspring och att det är hela havet stormar här inne. Den nivån får de lägga sig på utomhus i så fall även om jag även där alltid är med och bryter när Iris börjar gå på för hårt på Lina. (Nej, det är aldrig tvärtom.) Iris har aldrig varit elak eller skadat någon annan hund, hon har bara ingen hejd.

Nu leker ju självklart Lina och Iris inne men det är helt klart på både Linas och Iris och mattes villkor. Alla är nöjda med andra ord och numera brukar jag sällan eller aldrig behöva gå in och styra eller bryta. Jag kan bara sitta lugnt i soffan och filma det hela!

13 svar på ”Inomhuslek, matte bestämmer.”

  1. Kolla på sphk.se och på det södra distriktet så ska du nog hitta lite folk, de finns även på facebook där de lägger ut träningsträffar och liknande! Det är visserligen för polarhundar men man brukar vara hjärtligt välkommen med brukshundar också, det har aldrig varit några problem för mig att komma å träna och tävla på polarhundsfolkets arrangemang!

  2. Det känns ju som att hundar borde få leka utan att någon blandar sig i deras lek samtidigt ska ju möblerna helst vara hela efteråt :-D ;-) Min mamma har en väninna vars hund är helt galen inomhus, det går inte att få stopp på den. Matten säger att hon är glad och vill leka men det känns bara som den har adhd.

    Tycker det ser ut som de leker väldigt fint och städat man kan inte tro att någon av dem skulle vara ”för” vild.

    1. Ja inomhus ska det vara lugnt och städat, punkt slut. Bara en sån sak som du nämner med din mammas väninna; man får gäster ibland. Jag behöver inte låsa in hundarna då för jag vet att de sköter sig.

      Iris hade nog helst använt alla möbler vi har som spångbräda för tigerhopp…

  3. ”Dessutom gillar jag inte möbelspring och att det är hela havet stormar här inne.” Hahaha, nu fick jag mig ett gott skratt :D Våra hundar får inte leka alls inomhus. Ibland hoppar dom upp i sängen och busar, då låter det ju inte lika mycket ;)

    1. Hoppar de upp i sängen för att de inte tror att du ska märka dem då menar du? Sicka buskillar i så fall!

    1. Att Tarzan är en hon gör fövirrad men klart hon är lite för damig för att lattja med lille Midde.

      Det är jättekul att mina vovvar alltid har en kompis även om den ena vill leka oftare än den andra. Lite bus varje dag, även om jag är lite sträng med just möbelspringet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *