Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Lina tar över – Livet med dobermann

Lina tar över

I helgen hade vi besök av ett par som är sugna på att skaffa dobermann och ville träffa mina djur för att få sig lite mer uppfattning om rasen.

En stund innan de kom hit kom jag plötsligt på att mötet med mina kanske skulle få dem att aldrig vilja se en dobermann igen, hjälp!

När de väl var här hann jag inte tänka så mycket mer på det för Lina tog över så fort de hade klivit in genom dörren.

Hon har absolut ingen som helst skam i kroppen den hunden. Hon går fram och sträcker fram huvudet och hoppas på att bli klappad. Hjälper inte det lutar hon sig lite på personen ifråga. Om inte det funkar du lägger hon upp en tass i knät på dem eller puttar till dem med nosen tills hon får som hon vill.

Hennes knep gick hem och hon blev klappad, kliad och beundrad under tiden som vi satt i soffan och pratade dobermann i några timmar.

Att vi hade någon med genuint dobermannintresse i huset var solklart, rätt var det var satt en av gästerna på golvet för att få vara närmare hundarna. Lina såg sin chans direkt och backade upp med rumpan och satte sig i knät på honom. Jag kan inte säga vem som tyckte om vem mest där men jag kan säga att Lina var väldigt nöjd i alla fall!

När även Iris, som egentligen skiter i vem vi har på besök bara hon får vara med matte, hoppade ner från soffan och gick fram till honom där han satt på golvet med Lina och slickade honom i örat önskade jag att jag hade haft kameran till hands…

Jag tror minsann att Lina och Iris klarade sin uppgift rätt så bra, nu är det bara att hålla tummarna att de hittar en bra valp också och blir en av oss.

19 svar på ”Lina tar över”

  1. Lina hade väl kunnat få vem som helst att smälta :)

    Här är lite mer info om föreläsningen den 3:e mars om du var intresserad! Jag kommer iaf att gå på de två första, möjligt att Thomas ville gå på den sista så då får jag ta Stella.

    Föreläsning med Tobias Gustavsson och Lars Fält

    Adseke Hundskola och Studiefrämjandet
    erbjuder en riktig heldag i hundens tecken med Tobias Gustavsson och Lars Fält

    När: Lördagen den 3 mars 2012
    Plats: Mötesplats Ljungdala
    Kostnad: Enstaka föreläsning 275:-
    Samtliga föreläsningar 700:-
    Cafeterian har öppet under hela föreläsningsdagen.
    Anmälan görs via http://www.studieframjandet.se/mittskane from 20120123

    09.00-12.00 1. Stress, aktivitetsnivåer och lek
    13.00-17.00 2. Spårhunden och lukterna
    18.00-21.00 3. Rädsla och aggression

    Kl 9.00-12.00
    1.Stress och aktivitetsnivåer
    Man hör ofta talas om att många hundproblem är stressrelaterade. Vad innebär det egentligen och stämmer det ens? Är stress och hög aktivitet samma sak? Finns det positiv stress? Under den här föreläsningen reder vi först ut begreppen och därefter går vi in på hur vi som hundförare kan arbeta med våra hundar för att förebygga stress och frustration. Vi diskuterar också hur man kan arbeta för att hitta optimala aktivitetsnivåer för varje verksamhet. Varje hundindivid har sitt eget sätt att hantera konflikter och stressande situationer. Under föredraget diskuterar vi hur man kan avgöra vilken hundtyp man har och hur man bör tänka i vardag och träning med respektive hund. Exempelvis har hundar olika stort behov av rutiner och ritualer. För en del hundar innebär ritualerna trygghet medan de för andra mest blir stressorer.
    Under föredraget pratar vi även en del om leken som redskap för att hantera aktivitetsnivåer.

    Kl 13.00-17.00
    2.Spårhunden och lukterna
    Föredraget baserar sig på de huvudämnen som boken ”Spårhunden och lukterna” behandlar. Vi börjar med att prata om vad litteraturen och vetenskapen säger om spårning med hund. Vilka metoder som finns inom spårträningen och hur de har förändrats genom åren. Vad kan en hund egentligen åstadkomma med sitt luktsinne och var går gränsen för hundens förmåga? Därefter går vi igenom de olika delar som spårningsarbetet består av. Dvs upptag, riktningsbestämning, spårning, markering av föremål m.m. Vi diskuterar hur varje del tränas in och ger exempel på olika metoder och problemlösningar. Föredraget avslutas med en diskussion om kvalitetssäkring och tester. Hur vet man vad hunden klarar av? Hur testar man det på bästa sätt?

    Kl 18.00-21.00
    3.Rädsla och aggression
    Under kvällsföreläsningen diskuterar vi ett par områden som många hundägare och hundar har problem med – rädsla och aggression.
    Med utgångspunkt från rädslans stora betydelse för överlevnaden går vi in på hur rädsla yttrar sig och vad som utlöser den. Tillsammans med oss utsätts hundarna för många olika rädsleutlösare. Vad kan vi göra för att hjälpa dem att klara av våra miljöer? Rädsla ”smittar av sig”. Vad kan vi göra för att skapa mindre ängsliga hundägare? Aggression är ofta något man tar till för att lösa ett problem – konkurrens, rädsla, smärta mm – snarare än ett problem i sig. Vi diskuterar olika aggressionsutlösare och hur man kan minska effekten av dem. Om diagnosen på utlösarna blir fel blir ofta åtgärderna (terapin) fel vilket man ofta ser på hundkurser och ibland i TV-program.

  2. haha, jag vet hur lina ser ut när hon blir klappad, när hon liksom sömnigt kisar med ögonen och nickar till (uppåt istället för nedåt) ibland. I vår kommer vi och hälsar på. Då ska jag klappa ´na

    1. Jag tror faktiskt att Lina hinner komma upp till dig innan dess. Hon ser fram emot att bli klappad och kisa lite…

  3. Ja nu ser vi verkligen fram emot en dobermann. Vi tyckte det var minst lika kul som Lina tyckte. Oj vad vi längtar nu asså..

  4. Till er som var och hälsade på och vill ha dobbisar, så kan jag rekommendera en kennel som har valpar för lev i feb. Det finns en tik och en hane kvar sist jag talade med dem. Vi skall själva ta våran valp därifrån. Kenneln heter Dobermundes och ligger inte alls långt från Lund!! Föräldrarna är världens underbaraste och välmeriterade och framförallt friska. :-D

    1. Ser på deras hemsida att de har två valpar kvar från sin senaste kull efter Koppod’Oro Seniorita Sirilla – Ulisse Delle Querce Nere.

      Hanen Ulisse Delle Querce Nere har haft 11 kullar i Sverige (varav 3 kullar är med den här aktuella tiken). Det är 76 valpar för att vara exakt.

      76 valpar varav;
      6 är höftröntgade
      5 är ögonkollade
      7 har varit ute på MH
      1 har varit ute och tävlat i annat än utställning.

      Både hanen och tiken är endast tävlade i utställning i Sverige.

      Jag är helt säker på att de är jättetrevilga att klappa och gulla med men världens mest välmeriterade eller dokumenterat friskaste är de icke och det samma gäller deras valpar. Snarare tvärtom, ovanligt dåligt utvärderade, kollade och tävlade.

  5. Finns mycket att skriva om Dobermundes och mycket att önska från uppfödaren ifråga. Skall du ha dobermannvalp Fabian, så finns det betydligt bättre ställen att vända sig till.

    1. Vad blev du fundersam över? Det jag skrev var statistik från avelsdata, inte några hemligheter.

      Du kan läsa mer om mina hundar om du kollar under rubriken ”hundar” längst upp på sidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *