Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Katt blir till rådjur – Livet med dobermann

Katt blir till rådjur

Lina har koll på grannarnas katter. Hon spenderar mycket tid med att stå i fönstret och kika efter katterna. Det är rätt sällan hon ser dem men tillräckligt ofta för att hon ska fortsätta spana.

Vi planterade häck mellan tomterna i höstas så jag hoppas att Linas utsikt snart kommer att försvinna när häcken blir grön och förhoppningsvis växer så det knakar.

Den enda gången det är lite mer fritt att skälla på katterna är när de kliver över staketet och kommer in på vår tomt. Katterna anser det nämligen lämpligt att sätta sig och kattbajsa i jordgubbslandet och i stora gropen och det gillar jag icke!

Nu när det är vå så har vi fortsatt stora grävprojektet och det finns extra mycket ställen att kattbajsa på tydligen.

Så när Lina började tokskälla här inne nyss och jag såg att det var en katt som smög här inne på tomten så sa jag till Lina att komma med mig och så gick vi ut. Fri kattjakt inne på tomten gäller.

När vi kom ut hade katten redan gått hem. Lina tog en snabb runda längs staketet beredd på att skälla ut den flyende fegisen. Från dörren och hela vägen ner till slutet på tomten sprang hon.

Längst ner på tomten pågår det stora grävprojeket och där finns faktiskt några ställen som för tillfället är fritt från det 1,10 m höga staketet som vi hägnat in hela baksidan med. Mitt hjärta tog ett rätt stort skutt när Lina kom ner till hörnet och ett rådjur höjde huvudet precis utanför vår tomt och gjorde några snabba rådjursskutt iväg.

Jag gav ifrån mig ett litet yl och väntade bara på att Lina skulle hoppa över staketet och ge sig iväg på rådjursjakt. Vet inte varför hon inte hoppade över men när hon valde att inte hoppa så började jag gräva som en tok i fickorna efter hundgodisar och bingo, bingo, hittade några!

När jag lockade med godis så valde Lina att komma och få lite snask, även om rådjuret stod bara en liten bit bort och tittade på oss. Hon fick många godisar och vi skuttade lyckligt tillbaka mot huset igen. Hon valde godis och lite bus framför rådjursbesatthet!

Hurra, hurra hur är det möjligt att lite kattschasande kan förvandlas till lyckad antijaktbelöning på rådjur?!

3 svar på ”Katt blir till rådjur”

    1. Ja jag har läst om Premacks princip men inte så att jag skulle påstå att jag är särskilt påläst heller. Vad tänkte du på?

  1. Jag har läst det i en bok.Jag tänkte om du kanske tänkt pröva träna det?Jag har inte tid att skriva ner exakt hur det går till men det var en tanke som slog mig.Läs ”släpp kontrollen lös” eller pröva sök på google.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *