Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Regnig trevlig dag – Livet med dobermann

Regnig trevlig dag

I dag har Iris och jag varit på rolig aktivitet med SDK Södra. Vi träffades på Storegård hundpark och gick tipspromenad, testade de olika banorna som finns där, grillade korv och sen var det medlemsmöte!

Tyvärr regnade det lite men det gjorde faktiskt inte så mycket. Det var många som kom och det var roligt att träffa alla!

Iris och jag började med att köra agility. Jag vågade inte bygga stor bana och köra mer än 4-5 hinder i taget, dels kände jag av mitt knä, dels var hindren blöta och jag ville inte riskera att Iris skulle flyga av balanshindret eller A-hindret i farten hon får upp. Så vi tog det lite lugnt med våra mått mätt.

Efter det körde vi flyball-banan. Det enda Iris gör fel är att hon tar ut bollen med nosen istället för att smälla till den där plattan med tassen som jag tror att hunden ska göra.

Sist av allt körde vi uppletande, jag gömde så svårt jag kunde och Iris letade som en tok.

När själva medlemsmötet skulle hållas fick Iris ligga i bilen och vänta. Hon höll sig vaken och sysselsatt genom att titta på alla weightpullhundarna som var där och övade. Från kinesisk nakenhund till leonberger…

Vid prisutdelningen efter tipspromenaden valde jag en påse hundgodis och sen fick alla varsin vacker disktrasa. Har alltid velat haft en sån!

Jag hade med mig kameran men pga av regnet blev det inte så jättemånga bilder som jag kanske hade velat ta.

Den som är nyfiken kan titta på Svenska dobermannklubben södras hemsida.

I dag är det även en väldigt viktig dag då Iris mamma Jamaika fyller 8 år! Vi ska träffa henne snart och ge henne en födelsedagspuss på nosen!

3 svar på ”Regnig trevlig dag”

  1. Pröva med targeting för att få hennes att förstå att hon ska slå tassen på utlösningplattan.Det gjorde jag med Dani,använde ett vanligt lock till en bytta och han förstod direkt.

    1. Iris är targettränad så hade jag velat träna flyball så hade det nog inte varit några problem att lära in det. Bra tips!

      Jag använder en sån skrapa som man har när man skrapar rutorna på bilen, så en sån har jag ju alltid med mig i bilen också :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *