Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Kurs platsliggning och pang bom – Livet med dobermann

Kurs platsliggning och pang bom

Vi tävlade på morgonen i tisdags, samma kväll började vi en ny kurs på klubben. Platsliggningskurs. Det känns som att det ligger väldigt rätt i tiden för oss.

Iris fick en plats längst ute på kanten vid första kurstillfället och det passade oss perfekt. Jag släpper allt jag tror att Iris kan eller borde kunna och börjar om från noll nu med platsen.

Efter att kursen var slut knatade vi bort till planen bredvid och jag lekte lite med Iris. Kastade hennes lilla favvogrej framför henne så hon fick hoppa upp och fånga. Plötsligt hör jag hur någon vrålar på en hund, en av våra kurskamrater som befinner sig på budföringsavstånd bestämmer sig plötsligt för att göra just en budföring, fast till Iris.

Allt gick så fort och jag hann inte reagera mer än att jag försökte få Iris uppmärksamhet en gång genom att kalla på henne. Lönlöst, hon var mållåst på hunden som kom i full speed. Iris stod bara still och tittade på hunden tills den var några meter ifrån, då släppte hon leksaken i munnen och sen sa det pang bom när hunden brakade rätt in i Iris. Iris skallade till men mer hann jag inte uppfatta innan båda hundarna stod där lika förvånade. Iris undrade vad fan den gjorde där och hunden som kommit springade såg förvånad ut att de inte skulle leka med Iris grej, hunden vände omedelbums tillbaka till matte och kvar stod Iris som vägrade släppa den med blicken.

Jag tog leksaken och drog mig ner mot klubbens tredje plan och sprallade loss rejält med Iris, allt för att hon skulle glömma hunden helt. Iris glömde fort och ville leka och var nöjd igen!

Själv var jag bara glad att Iris inte startade slagsmål när hunden kom så där. Hon verkar undvika bråk ända in i det sista även om hon är rätt tuff för övrigt. Ur ren platsliggningssynpunkt känns det väldigt bra faktiskt.

4 svar på ”Kurs platsliggning och pang bom”

    1. Ja, skönt att gå en kurs där alla jobbar med samma sak. Går ju att hitta på allt möjligt för att hjälpa varandra. Bra med nya träningskompis-hundar också

      Fast mest saknar jag mina träningskompisar i hufvudstaden… :-((

  1. Skönt att incidenten slutade bra. Råkade själv ut för något liknande på lydnadskursen vi går på. Jag belönade min tik med bollek, plötsligt kommer en annan kurshund rusande och vill ta bollen . Men bollen är dessvärre favorit och Pippi ville inte riktigt släppa den först , Efter stund gav hon med sig. Aussin tog bollen, lade ner och hoppade upp på Pippis manke med frambenen. ”Nu får det vara nog” sade Pippi. Där rya jag i för kung och fosterland och båda särade på sig. Skönt men lite snopet. Det tar emot att belöna med boll på kursen efter det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *