Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Plats och sand – Livet med dobermann

Plats och sand

Åkte till LaBK för att träna lite på annan gräsmatta än den egna. Tant Lina fick också följa med.

Konstaterade att lite tjat kring bilen har lönat sig i längden, ingen av hundarna hoppade ut trots att jag hade öppnat båda grindarna och satt fast kopplen. Trodde jag skulle få så jag teg när jag backade några steg för att ta bilden men näe, de låg kvar! Trevligt.

Vi var ensamma på klubben och så ingen annan störning än oss själva hade vi. Lina fick därför hjälpa till på ett hörn och vara plastliggningskompis.

Jag vet inte om Iris bryr sig om att Lina ligger där egentligen men det kändes bra att aktivera dem bägge. Jag gick fram och tillbaka och belönade Iris och hade ett sånt fokus på henne att jag nästan glömde bort Lina!

Lina kände sig inte så bortglömd, hon bara låg där i solen och kisade med tassarna i kryss. Platsen är faktiskt Linas paradmoment, det enda hon gör bättre än Iris av alla moment!

Jag känner mig fortfarande lite osäker på hur mycket jag ska gå in och styra Iris när vi tränar platsen. Höja huvudet, titta efter något annat än mig, pipa, jag vet inte var jag ska gå in och dra gränsen. Låg kvar gjorde hon i alla fall.

När vi tränat klart stoppade jag in hundarna i bilen och började köra hemåt men sandgropen såg så inbjudande ut i kvällssolen att vi var tvungna att stanna bilen och hoppa ut igen. På tal om hoppa så var vi inte ensamma i sandgropen, några killar var där och övade på att hoppa. Iris tyckte att de såg väldigt roliga och intressanta ut men både Lina och hon lät bli att springa dit när vi gick förbi dem. Braaa Iris!

5 svar på ”Plats och sand”

  1. ”Höja huvudet, titta efter något annat än mig, pipa, jag vet inte var jag ska gå in och dra gränsen”.
    Mina tankar:
    Jag skulle lägga först och främst lägga fokus på att hon ska känna sig trygg under momentet. Förhoppningsvis försvinner pipen då och gör de inte de skulle jag försöka ta dem därnäst/i samma veva då pip ger avdrag även i de lägre klasserna. Sen skulle jag ta det steg för steg efter vad som ger avdrag betygsmässigt. Men min främsta prioritering är att min hund ska kunna ligga där och må bra, vilket tyvärr inte alla gör…

    1. Kloka ord som vanligt Anna! Tack!

      Det är som att det går troll i detta moment för oss (mig?) och jag inte kan tänka logiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *