Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Utställning hela dagen! – Livet med dobermann

Utställning hela dagen!

I går var jag i Åhus och hjälpte till med den officiella utställningen för bruksraser som SDK Södra anordnade.

Det var inte så jättemånga hundar anmälda men det var trevligt och kul och bra väder, då blir det bra ändå!

Jag fick sitta i sekretariatet och kolla vaccinationer och dela ut nummerlappar. Jag kände mig viktig och fick klappa många glada hundar. Ett bra jobb på utställning.

Föll pladask för en malle(!) när jag satt där. En hane från Blacknecks. Han hade så snygga muskler, jag älskar välmusklade brukshundar! Såg även ett par vovvar som var extremt omusklade, visst det kan bero på många saker men jag tycker det ser sorgligt ut.

Lina var där och kollade lite tillsammans med husse och hon var den enda hunden som fick rulla sig i gräset hur mycket hon ville. Sen låg hon i skuggan under ett bord och spanade, ibland passade hon på att säga voff till en del luddiga hundar som hade mage att gå förbi hennes bord. Det kändes som hon också var nöjd med dagen.

Dobermann var sista ras ut i ringen och det var nio hundar på plats för dagen.

Vår egen rasspecialist herr Thord Byström bestämde att snyggast för dagen var Elaines hund Fred som blev BIR. Han blev sedan BIS-2 (slagen av en schäfer modell utställning). Bra jobbat Fred och Elaine!

Nu ställer ju inte jag ut själv men det är väldigt roligt att vara med och hjälpa till på utställning för vi är ett sånt bra gäng här nere i Södra! Vi har roligt ihop!

Nästa gång vi ska ordna något tillsammans är när det är dags för RMet. Hoppas att vi blir några fler som hjälper till då, det blir en aningens större evenemang…

Alla dobermannvovvar som ställdes ut under dagen med (förhoppningsvis) rätt resultat:

HANAR

Valpklass 6-9 månader
Guntur Von Dockermann HP

Unghundsklass
Dobvagance Atlas CK

Championklass
1 Jean Dark King Liqueur CK BIR BIS-2
2 Jean Dark Jackpot CK

TIKAR

Juniorklass
Molecularis Campari

Unghundsklass
Dobvagance Averna

Öppenklass
1 Lady-Keira CK BIM
2 Dirty Diana v Nobel Line CK
3 Leviathan T T v Turmhaus

Veteranklass
Jean Dark Xlimited

För lite fler bilder på vovvarna, kika in på Södras hemsida.

2 svar på ”Utställning hela dagen!”

  1. Det är skoj med utställning! :)
    Grattis till BIR och BIM och alla andra placerade. :yes:
    (Please, skriv alltid BIR med rött (BIM=grönt) och på hemsidan vore det
    toppen om kvalitetsbedömningen framgår på alla hundar.)

    Ha det bäst
    Lenis

    1. Men suck så klantig jag är! Så går det när man copy-paste:ar…. Klart det ska vara rött!

      Jag kan gärna sätta mig och skriva ner kvalitetsbedömning på alla hundarna, är det E som i Excellent och V osv som du menar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *