Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Iris nosar efter kronprinsessans stundande bröllop – Livet med dobermann

Iris nosar efter kronprinsessans stundande bröllop

Ja i dag åkte vi in till city för att kolla in stan inför Kronprinsessans stundande bröllop. Vi gjorde vårat bästa för att nosa upp allt som hade att göra med kungligt kalas.

Iris och jag mötte upp Emelie och Expo på ett soligt och rätt fullsatt Sergels torg. Därifrån gick vi sedan Drottninggatan ner mot Slottet. Bilden nedan är dock tagen i andra riktningen, dvs upp mot Åhléns. Folk!

När vi började närma oss riksdagshuset började det märkas att det inte bara var vanligt sommar-turistmyller, plötsligt såg vi poliser var vi än tittade.

Vid Riksdagshuset var det lite gatushow på gång. Iris brydde sig inte om det alla andra tittade på, helt rätt vi var ju på kunglig bröllopsjakt! Vi gick vidare. På Mynttorget upptäckte vi att SVT hade satt upp camp, och då menar jag inte en liten kamera utan gigantska grejjer innanför staket. Knatade upp till högvaktsterassen och här satt kamerorna redan uppe och var välbevakade.

In på Yttre borgården, förbi Storkyrkan och ner för Slottsbacken där turistbussarna hade bytts ut mot polisbilar. När jag skulle ta bilden nedan la sig herr Expo ner och började rulla sig på gatstenarna till stor glädje för några av poliserna som jag gissar hörde ihop med bilarna.

Efter det gick vi ner och ut på Skeppsbrokajen. Här satte Iris fullt drag mot vattnet och hade nog helst velat hoppa rakt ut och simma bort till Skeppsholmen och den otroligt vackra Ostindefaraen som ligger förtöjd där, istället fick hon nöja sig med att posera på kajkanten.

Över Strömbron gick vi sedan bort till Kungsträdgården där Iris kylde av sig i en fontän. Och då menar jag hoppade självmant rakt i plurret och stod sedan där och ville helst inte kliva ur.

Iris små tassar styrdes sedan upp till Norrmalmstorg där det inte helt väntat åktes skridskor! Som ni ser så tyckte Expo och Emelie att det var så där kul med skridskoprinsessor medan Iris satte tassarna på kanten och beundrade. Hon beundrade så mycket att hon också ville prova och skuttade hastigt ner på konstisen, varpå jag lika fort halade tillbaka min hund igen.

Nu hade vi gått så mycket i värmen att det var dags för mattarna att fylla på vätska. Jag gick in på lilla Pressbyrån och köpte dryck och hittade lite kunglig fägring i form av kylskåpsmagneter som var till salu medan Emelie och Iris snällt väntade utanför.

Därefter drickapaus på Biblioteksgatan. Två små söta flickor spande in hundarna tillsammans med sin mamma och när Emelie frågade om de ville klappa på Expo så blev de glada och klappade och ställde söta frågor länge! Expo stod som ett ljus under tiden.

Hundarna var väldigt populära i dag faktiskt. Turisterna i stan har bra smak på hundar och vi fick höra uppskattande ord på flera olika språk! Självklart mötte vi folk med skräck i blicken i trängseln, då är det ju bara att så fort som möjligt försöka göra det bästa man kan. Kliva ut i gatan från trottoaren, snabbt byta sida på hunden så den hamnar så långt ifrån för den hundrädde som möjligt osv.

En klapppaus senare så gick vi vidare och gick Kungsgatan upp. Pitstop på hund/hästaffären där stora plasthästen fått vacker blågul utstyrsel. Hundarna smakade även på vatten som de så snällt ställt ut till förbipasserande fyrfotingar.

Efter Kungsgatan svängde vi åter ner på Drottninggatan. Där hade flera butiker skyltat bröllopsinspirerat, bland annat butiken Butterick’s.

Åter vid Segels torg bestämde vi oss för att gå lite till och svängde därför upp mot Hamngatan och gick in på Gallerian där Emelie köpte glass och jag en sallad.

Sedan gick vi till Kungsträdgården och satte oss i skuggan vid ”poolen” där och åt. Iris ville väldigt gärna ner till vattnet som dessutom kryllade av små rosa golfbollar som guppade på ytan. Det hölls nämligen en hole in one tävling ut mot en liten fejkö i vattnet. Vi såg barn som vadade ut i vattnet och samlade ihop bollar, när det var dags att gå kunde jag därför inte låta bli utan sa åt Iris att hämta en boll. Nöjd plumsade hon i och plockade upp en boll som hon kom och lämnade till mig i handen! Hörde hur folk spontanapplåderade och skrattade bakom oss.

När vi skulle gå över Strömbron för andra gången tillbaka mot slottet hade poliserna som stod där innan (lilla bilden) bytts ut mot en polis på motorcykel som stoppade trafiken, det sistnämnda brukar betyda att någon är på gång. Mycket riktigt kom någon minut senare när vi var mitt på bron en lång radda med polisbilar följda av några säpo-bilar och en vit volvo med Norges Kronprinsessan Mette-Marit i, följt av några polisbilar till. Klar Kronprinsessvittring!

Framme vid Slottet igen knatade vi upp för Lejonbacken för att kika lite på utsikten. Representanter för samtliga svenska förband verkade ha någon form av genomgång där när vi gick förbi och självklart var vi tvunga att fota lite med dem i bakgrunden, här var ju några som uppenbarligen skulle ha en uppgift under den stora dagen!

När vi började gå ner för Lejonbacken på andra sidan började även samtliga militärer att röra på sig åt samma håll. Plötsligt kände vi oss förföljda av hela Kungens armé.

Tack E&E för sällskapet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *