Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Nemo kör lite nybörjarspår – Livet med dobermann

Nemo kör lite nybörjarspår

Nemo och hans husse F var här och testade att spåra i skogarna här i närheten.

Nemo gillade inte när husse försvann in i skogen, då sjöng Nemo och ropade på husse att han blivit kvarglömd på grusvägen!

F knatade rakt in i skogen, gick 30-50 m och släppte Nemos bästa leksak som slut. Jag tror han gjorde fem såna små spår och för varje gång blev Nemo lite mer fokuserad och spårade bättre och längre sträckor för varje gång! I början när man spårar med valpen är det svårt att inte blanda sig i för mycket eller för lite men F blev också bättre för varje gång, det är ju nästan lika mycket övning för båda i början.

Nemo hittade sin leksak varje gång och både han och husse blev lika glada varje gång de hittade skatten!

Nemo lånade flickornas spårsele och när vi drog åt den lite så satt den faktiskt rätt bra. Nemo själv såg ut som han aldrig haft på sig något annat än spårsele.

Efter att Nemo spårat färdigt åkte vi hem till oss igen. Samtidigt var Iris var ute och sprang milen med husse och kom hem efter en stund igen. Även om både Nemo och Iris var trötta så lyckades de hitta helt ny energi i benen bägge två så fort de sågs och började brottas och leka igen.

2 svar på ”Nemo kör lite nybörjarspår”

  1. Hej! Vilken fin blogg du har och vilka fina hundar!
    Jag har en blandras på 1,5 år som jag skulle vilja spåra lite med men jag undrar om du har några bra nybörjartips? Ville komma igång själv lite för jag har inte råd med kurs just nu nämligen.

    Mvh Amanda

    1. Hej Amanda!

      Jag är verkligen ingen spårstjärna men att spåra är ju något som hunden gör själv så att säga och tills hunden fattar vad ”leken går ut på” så kan den ju egentligen inte göra fel.

      Så det är ju rätt lätt att testa sig fram. Gå in i skogen, gå rakt fram 50 m och lägga favoritleksaken eller nån godbit i slutet. Knata 10 m till och sen vika av och undvika att gå samma väg tillbaka.

      Testa och se vad din hund gör när du tar hunden till spårets början. Kanske plockar den upp spåret och följer din lukt självmant? Gör den inte det kan man hjälpa hunden genom att gå längs spåret, förr eller senare kommer man ju till belöningen.

      Kanske inte hunden fattar riktigt de första gångerna, kanske fattar den direkt? Det är bara ut och testa!

      När den fattar spårleken kan man börja gå lite längre, kanske byta lite riktning efter halva spåret osv. Jag har nog aldrig träffat en hund som inte vill spåra. Till om med lilla Lina tycker att det är kul när spårselen kommer fram.

      Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *