Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Hundrädsla, drag och tips – Livet med dobermann

Hundrädsla, drag och tips

Hundrädsla

I dag har vi haft besök av en av mina arbetskompisar. Hon hade sin 7-åriga son med sig. Han är rädd för hundar och ville helst inte följa med eftersom hans mamma berättat att vi har två stycken.

Jag var helt beredd på att låsa in båda hundarna på övervåningen så han slapp se dem när han var här.

Det slutade med att han inte ville åka hem för att han tyckte det var så kul att leka med Iris och kasta boll till henne, han klappade om Lina så fint där hon låg på gräsmattan, behöver jag säga att det kändes väldigt bra i hundhjärtat? Jag är så stolt över båda hundarna men särskilt virvelvinden Iris!

Drag

När de hade åkt gjorde jag något som jag bestämde för länge sedan att jag skulle göra men det har liksom inte blivit av: låta Iris springa i drag när vi stack ut och sprang.

På med björkisselen och dragbältet och sen ut. De första metrarna ångrade jag mig som fasen, Iris drog som ett as och jag fick bara ligga som ett ankare och försöka att vara tung samtidigt som jag skulle springa normalt också.

Efter 1 km slog hon av på takten och höll ett sådant tempo att jag kunde springa bekvämt bakom henne. Däremot stannade hon där framme hela tiden och minsta ”bra” eller uppmuntran så ökade hon på takten direkt.

Iris är van att springa milen och ännu längre men nu när hon sprang i drag så tar det ju mer på hennes hundkrafter, därför sprang vi 7,27 km.

På vägen hem passerade vi alla kossorna och jag kunde inte låta bli att filma. Det är världens skakigaste film och jag flåsar rätt friskt. Iris tycker kossorna är intressanta så hon byter sida av vägen men jag följde bara efter utan att säga något.

Tips

Ni som läser detta och springer i drag med era hundar, vad har ni för bälte på er? Det jag har funkar men är bättre till skidåkningen. Jag skulle vilja ha ett som sitter lite bättre runt midjan och på ryggen. Tips?

10 svar på ”Hundrädsla, drag och tips”

  1. Nyfiken fråga, hur menar du att hon springer ” i drag”. Håller du emot bakom henne så hon får dra dig? Jag har precis köpt min första björkissele för att ha till cykel, skridsko och skidåkning. Men kanske ska pröva att springa och låta hunden ha den på. Jag har ett softbelt midjebälte. Det som irriterar mig är att jag vill att det ska sitta på höften men det åker upp på magen. Kanske skulle ha haft ett med ”gren”. :-)

    1. När vi springer i vanliga fall med hundarna så springer de i vanligt halsband och koppel som jag håller i handen och hunden ska springa fint vid sidan. Dvs jag tillåter inget drag alls.

      I dag satte jag på Iris hennes björkissele och den vet hon vad den betyder – att hon får dra allt vad hon orkar. När vi åker skidor, hon drar pulka eller jag cyklar med henne.

      Du kan kolla på fler filmer här

      1. Jaha, då förstår jag hur du menar. Ursäkta en kanske korkad fråga men de få gånger jag har sprungit har jag alltid låtit hunden dra, speciellt i uppförsbackar. Det har blvit lite lättare att springa då :-)

  2. Det finns många olika bälten som är bra men det jag absolut skulle skaffa om du inte har det ät ett med bensnören som förhindrar bältet att åka upp. I kommande nummer av Draghunden kommer det vara en jämnförelse mellan olika bälten ;)

    1. Det låter galet obekvämt men som det är nu när bältet flyttar på sig och skit… nä, det går inte! Får nog bli ett med bensnören.

      Ska försöka lägga vantarna på ett ex av nästa nummer med andra ord! Tack för tipset! :yes:

  3. Non Stop har dragbälten med ”rumpnät”, galet fult men kan tänka mig att det är skönare än vanliga bälten med band runt benen :)

  4. Jag använder det som Susanne skriver om ovan – som en ”dragtrosa” i nät, verkligen sk*tfult men sitter jättebra och draget kommer precis där det ska vara. Bäst pris hos jenshundartiklar.com tror jag. Man får se till att springa på ensliga vägar eller i mörker ;)

    1. Tack för tipset! Kan ju inte säga något annat än att brallan ser lite osnygg ut. Men jag tror det får bli ett sånt ändå… :-P

  5. Jag har oxå nonstops dragbralla! Skitful, men djäklar vad mycket bättre den är – sitter där den ska och jag får inte ont i ryggen! Om man har svarta brallor syns det mindre att det är stålmannenbyxor man har på sig :)

    1. Stålmannenbyxa… det låter ju i alla fall coolt! :)

      Bra att ni redan testat produkten så jag kan köpa direkt! :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *