Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Ruckelbo-träning! – Livet med dobermann

Ruckelbo-träning!

I morse stoppade jag in hundarna i bilen och åkte österut. Styde kosan mot Ruckelbo, dvs hem till Toppdobbarna där det var lydnadsträning hela dagen.

När vi kom fram var Tessan och Marina redan igång och jag kunde konstatera att det hade varit värt att åka dit bara för att kolla på när de tränade. Tessan och Marina tränar hund på bra och härligt sätt. De är dessutom väldigt hjälpsamma och delar gärna med sig av tips och hjälp om man vill ha det.

Extra kul var det att titta på Tessan och Teas träning, inte så ofta man tittar på dobermann som tränar elitmoment. Tea må vara lika gammal som Lina men hon har inte förlorat sin träningsglädje för det.

Jag tränade med både Iris och Lina, eller rättare sagt jag försökte träna med dem båda…

Iris träning har stort behov av mer störning, bra vi ska åka på läger snart så vi får precis det. Jag tränade även en bra stund utan annan belöning än lek med mig, nästan så jag tycker det går bättre att träna då faktiskt. Iris är lika glad och träningsvillig ändå.

Lina klev in på gräsplanen, drog ett sniff i vinden och konstaterade att Tessan och Marina hade köttbullar och dissade mig och mina frolicar direkt. Hon avvek på enklaste sätt från vår trixträning och satte sig och tiggde hos dem. Duktig Lina!

Efter ett tag kom dalkullan Gabrielle med lilla yrvädret Cajsa. De övade på lite linförighet och kontaktövningar, båda grejjerna gick finemang. Duktiga tjejjer!

Sist men inte minst dök Eileene och lilla Didi upp. De bjöd på bollek utan en enda tass i backen!

Vi avslutade träningen med en gemensam platsliggning. Iris låg längst ute på kanten bredvid Kinge. Hon kändes mycket stabilare än tidigare och precis när jag skulle säga högt till de andra att Iris var duktig så reste hon sig och kom smygande. Men då hade hon legat både lägre och bättre än hon gjort på länge. Babysteps…

Didi var i höglöp(?) och Tessan såg sin chans till träning med störning med Kinge. Han klarade det så fint, så fint! Kinge har för övrigt en grym svansföring i linförigheten. Han är en stor kille men hans rumpa svänger så lätt och snabbt i svängarna. Kul att se!

2 svar på ”Ruckelbo-träning!”

    1. Det är jag som ska säga tack!

      Klart jag vill komma fler gånger, det är kul på Ruckelbo, vi gillar er träningsplan och er! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *