Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Stulen semesterlycka! – Livet med dobermann

Stulen semesterlycka!

För någon vecka sedan köpte jag en takbox till min bil för att ha plats för kommande äventyr med riksläger och rasmästerskap. Jag ska ju nämligen hämta upp två personer i Göteborg i morgon onsdag för att sedan åka vidare på rikslägret och sedan rasmästerskapet. Tre personer och fyra hundar ska in i bilen…

Takboxen är av märket Packline och modellen PACKLINE F BASIC Matt Svart (ABS 80), rymmer 430 liter.

Nedan bild på husse och min bil (en volvo XC70) när vi precis hade köpt takboxen och fick hjälp med att montera den.

För i dag när jag gick runt huset så såg jag i ögonvrån att bilen inte såg ut som den brukar där den står i carporten. Takboxen, takräckena och railsen på bilen, allt var borta!

I carporten har vi en rörelsecensor som tänder upp typ 6-7 lampor vid bilarna när man kommer i närheten. På den hade någon satt en grön, stickad fingervante.

Om tjuvarna ”bara” hade brytt sig om att stjäla takräckena och takboxen hade jag haft gamla takräcken och kunnat ordna någon provisorisk takbox tills i morgon. Nunär de fick loss railsen som satt fast i karossen har jag tolv små skruvhål där det nu riskerar att komma in vatten och i värsta fall förstöra karossen.

Till saken hör att husse varit borta de senaste fyra nätterna och jag har varit ensam hemma. Behöver jag säga att jag är tacksam att jag har hundarna här hemma? Tack vare dem har de inte varit inne i förråd eller ännu värre försökt ta sig in i huset.

Min ena granne som har hund har berättat att när han går sista rundan med sin hund så brukar Iris reagera på att han visslar på deras hund och börja skälla inne i huset. Så de som stal grejjerna måste ha varit väldigt duktiga och framför allt tysta när de var här.

Nycklarna till takboxen däremot, dem har jag. Så försöker de sälja takboxen vidare så får de komma på en bra story om varför de har en splitterny takbox men inga nycklar till att låsa den… Saken är polisanmäld och alla tips om en helt ny takbox, gamla takräcken eller rails till en XC70 till salu på nätet mottages tacksamt.

Själv tillverkade jag en varningsskylt som jag fäste på en lyktstolpe här utanför huset. Skylten är högre än jag och alla bilar och människor stannar till och läser här ute på gatan. Lycka te med att försöka tjuva på den här gatan igen den närmaste tiden.

Det som hjälper mig att få tillbaka sakerna får hittelön och jag vore tacksam om ni kunde trycka på fb-gilla-knappen så att detta sprids!

Hur fan jag ska göra i morgon med all packning vi ska ha med oss vet jag inte.

19 svar på ”Stulen semesterlycka!”

  1. Men usch och fy! Vilka idioter som går runt och stjäl på de där viset :-( men tyvärr är de väl en sån värld vi lever i… hoppas de löser sig!

    1. När jag pratade med försäkringsbolaget så lät de snälla så jag hoppas att det löser sig. Eller bäst av allt, om tjuven hittas och får åka i finkan ;)

  2. Nej fy vad hemskt! Vilka människor gör något sånt…!?
    Jag kan tyvärr inte hjälpa dig mer än att gilla inlägget, även fast det känns fel ;)
    Håll utkik på blocket och liknande sidor fast det har du säkert redan tänkt på.
    Kram!

    1. Tack så mycket för att du tryckte gilla.

      Det känns lite bättre att jag kanske gör det liiite svårare för tjuvarna att kränga takboxen på blocket eller motsvarande. Ska hålla noga öga på köp-sälj-sidor nu…

  3. Men fy! Dumma, dumma människor!
    Sätt på silvertejp, det fixar allt ;)

    På tal om annat. Kommer din gubbe, och eller gästernas män vara med? VIll veta om det är lönt att ta med min ;)
    Jag kan alla dagar du pekade ut förresten

    1. Ja dumma. :-((

      Husse jobbar då de dagarna och kommer hem vid 22-tiden så det är bara fickor här då.

  4. Bor inte ni på landsbygden ? med avig och krokvägar ? hmmm. kanske någon i grannskapet ? som du inte känner så väl. Lite konstigt att dom bara snor lådan på biltaket ? Känner direkt att det inte stämmer.

  5. Hej Madeleine!

    Fick detta länkat från en kompis och det är verkligen otroligt hur fräcka folk kan vara. Att det är
    Så svårt att skilja på mitt och ditt.

    Jag jobbar som vd för Packline och är det något vi kan göra för dig är du välkommen att höra av dig!

    Mvh

    /Fredrik

    1. Stort tack för din kommentar! :yes:

      Försäkringsbolaget Volvia och vår bilverkstad har varit väldigt bra än så länge. Nya rails (som ej går att plocka bort) är på plats redan. Nu hoppas jag att vi får pengar till en ny Packline-takbox snart.

      På den nya takboxen ska jag rista in mitt namn så ingen vill snatta den igen! :D

  6. Nej fyfaaan va tråkigt,,, att man ska behöva va så dum i huvude att man stjäl, jag blir så arg,,

    Hoppas det ordnar sig under helgen och att svinen får vad de förtjänar ;)

  7. Tack så mycket för alla snälla kommentarer!

    Jag är fortfarande :reallyangry: men tröstar mig med att om de snott boxen natten efter så hade jag antagligen förlorat hundmat, skyddsärm och allt annat jag hade tänkt packa ner i boxen. Man får vara glad för det lilla…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *