Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Varför är Linas bakklor så slitna? – Livet med dobermann

Varför är Linas bakklor så slitna?

Har inte blivit så mycket annan träning än fysträning för hundarna den senaste veckan. Särskilt husse har varit duktig på att springa milen med hundarna. Jag har sprungit några rundor när jag haft ork och det inte regnat ute.

Lina och jag sprang en mil mellan regnskurarna häromdagen. Vi fick stå och vänta en stund inne innan det slutade regna och solen kom fram igen. Lina var djupt olycklig över att jag dröjde så när hon var beredd och färdigklädd för att ge sig ut redan.

I går sprang husse 10 km på 52 minuter med Lina, det är bra tempo för lilla tanten. På kvällen såg jag att hennes yttersta klo på båda baktassarna var helt nedslitna till pulpan. På ena klon hade det kommit blod, på andra sidan såg man bara att pulpan tittade ut.

Belastar Lina fel när hon springer? Jag vet ju inte hur hennes klor såg ut innan de gav sig ut och sprang men Lina har sprunigit den rundan många gånger förut och det är första gången jag ser detta. Kanske har vi klippt lite tokigt?

Jag fattar ingenting. Lina är både glad och pigg och jag ser inget när hon går att det skulle se annorlunda ut. Tills vidare har Lina bak-klo-vila, jag är för rädd om Lina för att riskera att skada hennes små delikata tassar ytterligare.

4 svar på ”Varför är Linas bakklor så slitna?”

  1. Är klon rakt nött eller snett?
    Om hon travar, har hon samma rörelsemönster som hon brukar?
    För att nöta ner den yttersta klon måste hon ju vrida in benet snett under sig.
    Ifall allt är som det brukar så är det säkert bara så att hon nött på dom lite extra vid löprundan.
    Har man välklippta klor kan ju sånt inträffa :-)

    1. Nött underifrån rätt rakt. Husse har i alla fall inte lagt märke till att hon sprang konstigt, tvärtom tyckte han att hon var ovanligt pigg och sprang på bra när de var ute…

      Kan vara så att husse klippt hennes klor lite för bra nu sist.

      Ska försöka ta bild på de där små ”lillfinger”klorna i morgon.

  2. hon kanske har hemskt ont, men vågar inte säga till, för då kanske någon blir arg på henne…lilla gumman:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *