Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 LO-mästare i snabbhet – Livet med dobermann

LO-mästare i snabbhet

Efter att ha jobbat natt åkte jag hem och hann sova i nästan en timme innan väckarklockan ringde igen. I dag var det nämligen dags för SDK Södras LO-mästerskap och då är det bara att hålla sig vaken och vara med!

Hämtade upp en dobermannintresserad person som ville följa med och kika på det hela i Lund innan vi åkte vidare mot kennel Toppdobbs marker där tävlingen skulle hållas.

I år var klubbmästerskapet ordnat så att alla gjorde fem obligatoriska moment;

  • Linförighet
  • Inkallning
  • Läggande under gång
  • Hopp över hinder
  • Tandvisning

Alla som deltog fick göra momenten utifrån den ”sin” lydnadsklass. Dvs Iris och jag gjorde lydnadsklass 1. När alla hundarna hade genomfört sina moment var det dags för ett sista tävlingsmoment; dobbisrace.

Iris och jag fick starthummer fem och jag hade nog kunnat värma upp henne under hela den tiden som blev innan det var vår tur. Nu valde jag att vara publik och ta några bilder istället och Iris och jag värmde upp bara några minuter innan. Jag hade inga direkta förväntningar på att vi skulle kamma hem klubbmästerskapstiteln, däremot var jag löjligt självsäker inför momentet snabbaste hunden. Detta moment skulle bli Iris paradnummer.

Lydnaden framkallade pip, hopp och en väldigt trängande Iris. Hon tjuvade även på inkallningen. Men på hennes sämsta moment tandvisning skötte on sig väldigt bra och fick en 10a.

Alla andra tog fram hundens respektive favvoleksak när det var dags för race och hade med sig att vifta med. Leksaker i all ära men Iris är rätt mattekär, jag använde mig själv som belöning när det var dags för oss. Tjoade till rejält innan jag sprang i väg och lämnade en rätt taggad Iris bakom mig.

Mycket riktigt vann vi inte lydnaden utan kom på en nioendeplats med det nollade momentet men jajjamen, Iris var dagens snabbaste hund! Är vi klubbmästare i snabbhet nu måntro? Jag gillar titeln i alla fall!

Efter en god och nygrillad korv var det prisutdelning och vi fick fina priser.

Efter det orkade jag nästan ett helt medlemsmöte innan jag kände att det inte gick längre. Hemresan gick bra tack vare att jag hade sällskap i bilen och fick prata dobermann hela vägen, då håller man sig vaken.

Nu är Iris löjligt pigg och jag kan utan problem blunda och somna inom 1 minut om jag hade velat det. Kan du inte ens vara lite trött efter dobbisracet Iris?

Har uppdaterat SDK Södras hemsida där jag lagt upp lite bilder från dagen, kolla HÄR

7 svar på ”LO-mästare i snabbhet”

    1. Undrar hur jag visste så säkert?

      Vega och du borde ha varit med, ni hade placerat er bra på lydnaden tror jag!

  1. Haha, ja de har sina olika ”starka” sidor, Bianca blev 2.a på dobbisracet i övrigt var det ”too mutch” av allt :rotfl: :rotfl: Tack för en rolig dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *