Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Avslut med liten tävling – Livet med dobermann

Avslut med liten tävling

I går hade vi kursavslutning på klickerkursen vi gått Iris och jag. Vi avslutade med att köra en liten tävling med fem moment (tre lydnadsklass I och två moment lydnadsklass II).

  • Platsliggande
  • Linförighet
  • Apportering
  • Inkallning (lkII)
  • Fjärrdirigering (lkII)

Vi lottade ordningen och vi fick startnummer 1 så det var tur att jag hade kommit tidigare och värmt upp med Iris innan.

Jag la Iris på platsen men gick inte ut 10 m, ställde mig på kanske 4 m bara, det har gått så bra nu när vi har tränat med andra hundar och jag att ville vi skulle lyckas. Men annars var jag helt tävlingsmässig. Iris gjorde pipljud med sin lilla nos och skruvade på sig, men hon låg där hon låg.

Det blev två platsliggningar så vi fick träna några minuter till innan vi skulle in. Iris visste jag hade tennisbollen i fickan så hon trängde lite extra i linförigheten. Apporteringen gick perfekt, Iris höll så fint! Inkallningen donkade hon i mig och så hade hon tydligen pipit innan hon fick springa.

Fjärren gick också bra, även där fick hon avdrag för pip men jag tror hon gjorde fina, snabba skiften. Däremot tjuvade hon och satte sig upp för tidigt när jag hade gått tillbaka till henne.

Pip brukar vi inte ha problem med annars, tror det kom för att det var ovant med testledar-Stig och domar-Jonas runt henne. Sen var det nyttigt att det tog lite tid mellan en del moment, Stig gick och hämtade/lämnade apporten, Stig hämtade fjärrdirigeringsskylten. Där upplevde jag att Iris blev lite orolig och vi fick lite ”varför sitter jag bara här”-pip.

Jag tror vi kom på en trejdeplats trots nollad plats (även om det var den jag var mest nöjd med).

Ett bra avslut på en jättebra kurs!

3 svar på ”Avslut med liten tävling”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *