Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Första aktiviteten med SDK Södra – Livet med dobermann

Första aktiviteten med SDK Södra

I dag har vi varit på vår första aktivitet anordnad av SDK Södra, en prova-på-dag. Det var inte bara vi som dök upp heller. Solen, värmen och en massa andra vovvar var också där!

Först visade och förklarade Jessica och Christian hur bruksgrenen sök är upplagt och går till. Gizmo fick förevisa praktiskt genom att leta upp matte Jessica och mig. Sen fick vi andra testa med våra vovvar! 

Vä: Sanna kampar med sin vovve Enzo efter lyckat skick. Hö: Iris och jag inför första sökskicket

Vi fick till och med låna en korrekt outfit till vovvarna när det var dags att springa i sökrutan. Iris gillade att ha väst men hon måste snarast få en rosa!

När Iris var mindre tyckte hon att Christian var en läskig typ, därför var det med stor glädje som jag såg hur min lilla loppa sprang ut till Christian och fick belöning när hon hittade honom alla tre gångerna.

Bennie och hunden Jack innan och efter söket!

Unge herr Castor av Pimms var duktig tillsammans med matte Jenny

Sen var det dags för uppletande. Bennie och Jack visade hur de gick till och sen fick vi andra prova igen!

Iris sprang ut fint och hämtade den första av två saker men när hon hade lämnat den till mig verkade hon tro att det inte kunde finnas fler än en grej utlagd i den där skogen och jag fick tjata lite på henne för att hon skulle låta sig övertalas och leta upp saknummer två.  

Ovan; Stefan och hans bruna vovve Leif kör uppletande. Nedan; Stolt hund på väg tillbaka med en upphittad handske!

Stefan har ju inte bara en utan två dobermannkillar och även unge herrn fick testa på uppletande. En litet ärevarv bjöd han också på!

Efter uppletandet var det dags för dagens kanske viktigaste aktivitet; korvgrillning med tillhörande prat! 

Mitt i grillningen dök Pontus upp med sina dobermannvovvar och valpar. Valparna gillade oss och vi gillade dem tillbaka. De hade massor med pussar och kramar till alla som ville ha. 

Alonzo med husse Pontus och hunden Signe med matte Susanne gjorde sitt bästa för att bevisa att dobermann är en knähund.

När det var dags för spår valde jag mellan att lägga ett till Iris eller att låta Lina få prova på en aktivitet också! Jag valde att inte spåra med någon av dem. Istället fick Lina bara vara med och hänga med lite när jag gick runt och fotade och pratade med de andra. Lina passade på att lägga huvudet på sned inför alla som kunde tänkas ha en hundgodis i fickan. Såg de inte henne la hon upp en tass på benet på dem så att de vaknade ur koman. Kan hända att hon fick mest godis av alla vovvarna utan att ha prövat på en enda grej.

Vi gick lite längs skogskanten för att se de olika ekipagen och Lina hittade ett härligt fynd under tiden! Jag tror att det var ett fd rådjur… Lina tuggar på någon som hade extremt dålig munhygien och aldrig borstat sina tänder minsann
När jag äntligen lyckades få henne att lämna skallen och sluta tjura över det så hittade Lina rådjurets ena ben istället. Då var hon ju tvungen att smaka på det också innan vi kunde fortsätta gå igen.
Nästan hela gänget samlat för lite pre-spår-talk.
Hunden Signe och matte Susanne visade upp fin fokus och samspel både innan och i spåret.
Castor efter sitt spår med matte, husse och Chrstian. Enzo och Sanna på väg till spåret.
Sist men inte minst så hälsade Lina på hunden Signe. Hon tyckte att det var kul även om hon ser lite konstig ut på bilden! Jag behöver väl inte ens skriva att det var en lyckad dag? Stort tack till gänget som ordnade den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *